Δεν έχει τέλος η κρίση στο Κίεβο – Φωτογραφίες

Εκατοντάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκρούστηκαν στη διάρκεια της νύχτας με την αστυνομία στο Κίεβο, ρίχνοντας εναντίον των αστυνομικών βόμβες μολότοφ και πέτρες που αποσπούσαν από τους λιθόστρωτους δρόμους, όπως αναφέρουν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ειδικές δυνάμεις της ουκρανικής αστυνομίας διέλυσαν ένα οδόφραγμα και έναν καταπέλτη που είχαν κατασκευάσει οι διαδηλωτές, καθώς οι συγκρούσεις συνεχίσθηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Οι διαδηλωτές άρχισαν επίσης να κυνηγούν υπόπτους ως προβοκάτορες και νωρίς το πρωί είχαν συλλάβει αρκετούς νεαρούς, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας Βιτάλι Κλίτσκο προειδοποίησε τους διαδηλωτές ότι η κυβέρνηση στέλνει πληρωμένους κακοποιούς για να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα του ουκρανικού κοινοβουλίου «Γκόλος Ουκράινι» («Η φωνή της Ουκρανίας») δημοσίευσε σήμερα τους νόμους που καθιστούν αυστηρότερες τις κυρώσεις εναντίον των διαδηλωτών, πράγμα που σημαίνει πως τίθενται σε ισχύ τα κείμενα αυτά, η υιοθέτηση των οποίων την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε τις βίαιες συγκρούσεις στο Κίεβο.

Η εφημερίδα του κοινοβουλίου δημοσίευσε, ανάμεσα σε ένα σύνολο κειμένων, αυτά που ενισχύουν, μέχρι και σε φυλάκιση 5 ετών, τις κυρώσεις που μπορεί να επιβάλλονται στους διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν εγκαταστήσει εδώ και δύο μήνες στο κέντρο του Κιέβου έναν καταυλισμό και οδοφράγματα και έχουν καταλάβει δημόσια κτήρια.

Πηγή: ΑΠΕ