Το Δεκέμβριο το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

xatzidakis-pleistiriasmoi

Το νομοσχέδιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τους πλειστηριασμούς ακινήτων θα κατατεθεί μέσα στο Δεκέμβριο, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης,  Κωστής Χατζηδάκης.
Μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο και πριν το τέλος Δεκεμβρίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με το οποίο θα ρυθμίζεται το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των πλειστηριασμών ακινήτων, δήλωσε το πρωί, μιλώντας στο Mega ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.

Αν και ο κ.Χατζηδάκης δεν θέλησε να σχολιάσει σενάρια σχετικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις, δήλωσε ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι η προστασία όχι μόνον των χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων αλλά και νοικοκυριών μεσαίων εισοδημάτων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν είναι δυνατόν η παράταση ενός πλαισίου υπό το οποίο βρίσκουν σκεπή ακόμη και όσοι είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ομαλά τις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά δεν το πράττουν.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε επίσης ότι αν και πρόθεση της τρόικας είναι η κατάργηση της εξωδικαστικής διαδικασίας αντιμετώπισης περιπτώσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων, η κυβέρνηση εμμένει στη διατήρηση τόσο της δικαστικής όσο και της εξωδικαστικής οδού για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών.

Επικαλούμενος τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, δεν προχώρησε σε περαιτέρω σχόλια.