Δέκα συμβουλές… για ευτυχισμένη ζωή!

DADD43B56511FBBC6005194F63F4FF23

Να διατηρείτε υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Αποφύγετε με κάθε τρόπο τις δίαιτες αστραπή. Για να τραφεί σωστά, το σώμα χρειάζεται υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος (ναι, ακόμα και λίπος!) σε κάθε γεύμα.
Με μια τέτοια διατροφή θα έχετε υγιή καρδιά, υγιή εγκέφαλο και ένα πλήρως λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα.
Για να χάσετε βάρος πρέπει να καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε.

Να αποφεύγετε την παράλειψη γευμάτων, το οποίο καταπονεί το σώμα. Μερικοί άνθρωποι προτείνουν να τρώτε ακόμα και μέχρι 6 μικρά γεύματα την ημέρα αντί 3 κανονικά.

Να πίνετε περισσότερο νερό. Αυτό βοηθάει στην αποβολή των απεκκρίσεων του μεταβολισμού τον οποίο κρατάει σε άριστη κατάσταση. Επίσης, και το νερό βοηθάει στην αίσθηση πληρότητας.

Να κοιμάστε καλά κάθε βράδυ. Οι ενήλικες πρέπει να κοιμούνται 7 με 9 ώρες καθημερινά ενώ τα παιδιά σχολικής ηλικίας 10 με 11 ώρες.
Άλλος ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε τον ύπνο σας είναι η άσκηση. Ο ύπνος είναι, επίσης, ένας καλός τρόπος για την πρόληψη της υπερκατανάλωσης φαγητού.

Κυνηγήστε τα όνειρά σας. Αφιερώστε χρόνο για να εξασκηθείτε με κάποιο όργανο, να ασχοληθείτε με τις τέχνες, να βγάλετε φωτογραφίες, να κάνετε μοντελισμό, να ασχοληθείτε με τη γλυπτική, να φτιάξετε τούρτες γκουρμέ ή οτιδήποτε άλλο εμπλουτίζει τον ελεύθερο χρόνο σας.

Περιορίστε τις κακές συνήθειες. Κόψτε το κάπνισμα, νικήστε τον εθισμό στα ναρκωτικά και, αν είναι απαραίτητο, σταματήστε το ποτό. Αποφύγετε περαιτέρω επικίνδυνες συμπεριφορές όπως τους τσακωμούς, το σεξ χωρίς προστασία και το υπερβολικό κυνήγι συγκινήσεων.

Βελτιώστε την ψυχική υγείας σας. Εξασκηθείτε στην αυτοαποκάλυψη, αυτό σημαίνει να μοιραστείτε πράγματα που είναι μοναδικά για εσάς (τις σκέψεις, τους φόβους, τις αγαπημένες ταινίες σας και μουσική, πράγματα τα οποία σας ενοχλούν ιδιαίτερα, κλπ) με άτομα που εμπιστεύεστε.

Μάθετε να κατανοείτε τα συναισθήματά σας έτσι ώστε να μπορέσετε να γνωρίσετε πραγματικά τον εαυτό σας.
Μάθετε να διαχειρίζεστε το συναισθηματικό πόνο και, αν είναι απαραίτητο, αντιμετωπίστε την συναισθηματική κακοποίηση.

Να κρατάτε το μυαλό σας σε εγρήγορση. Να διαβάζετε περισσότερο, να λύνετε γρίφους, να παίζετε παιχνίδια στρατηγικής, να μάθετε να παίζετε κάποιο όργανο, να βελτιώσετε τη μνήμη σας, και ποτέ να μην σταματήσετε να μαθαίνετε.
Να διατηρείτε καλή υγιεινή.
Να πλένετε τα χέρια σας επιμελώς αφού έρθετε σε επαφή με κάποιον άρρωστο, όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σας μεταδώσει κάποια ασθένεια.

Κάντε μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας. Αντί να ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας τρέχοντας στο γυμναστήριο τρεις φορές την εβδομάδα, παρκάρετε μακριά από το σούπερ μάρκετ, βγάζετε συχνότερα το σκύλο για βόλτα, πηγαίνετε από τη σκάλα αντί να πάρετε το ασανσέρ, φροντίστε τον κήπο σας.

Να θυμάστε να κάνετε τα πάντα με μέτρο. Το να επιτρέπετε στον εαυτό σας να ενδώσει περιστασιακά και να ξεδώσει θα κάνει την καινούρια σας στάση ζωής ακόμα πιο ικανοποιητική.

Να ξέρετε ότι οι φίλοι παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που έχουν ευρύ κοινωνικό κύκλο αρρωσταίνουν λιγότερο. Οι φίλοι σε κάνουν να γελάς και το γέλιο είναι, επίσης, ένας σημαντικός παράγοντας της υγείας.