Το δεύτερο κύμα κινητικότητας από ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και ασφαλιστικά ταμεία

mitsotakis

Ολοκληρώθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης.

Υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων. Όπως αποφασίστηκε, σε 15 μέρες θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών, ενώ στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, άλλων 12,500 υπαλλήλων, που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2014.

Το δεύτερο αυτό κύμα θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ζητούν να επιταχυνθούν οι αξιολογήσεις των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, απ’ όπου θα προέλθει μέρος των απολύσεων.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να προχωρήσει η συζήτηση για την κάλυψη του στόχου πρόσληψης άνω των 10.000 υπαλλήλων, μέσω ΑΣΕΠ στον τομέα της υγείας, δίνοντας βαρύτητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας, της ασφάλειας και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.