Δ. Παπαδημούλης: Παράξενη η ”αποθέωση” του Λεβέντη – Δεν χρειάζεται οικουμενική ο τόπος (βίντεο)

Ο Δ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι υπάρχει «σταθερή πλειοψηφία, δεν θεωρώ ότι η κυβέρνηση κινδυνεύει με τα νομοθετήματα που έρχονται στη Βουλή»

«Η αποθέωση του Λεβέντη και η προσπάθεια να γίνει ρυθμιστής επειδή προτείνει οικουμενική μου φαίνεται παράξενη και είναι ίσως σημείο των καιρών» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.

Ωστόσο συμπλήρωσε ότι «πιθανότητα συνεννόησης» υπάρχει με όλες τις πολιτικές δυνάμεις παρά τις μεγάλες διαφορές πλην της Χ.Α. Τόνισε επίσης ότι πρέπει «να φύγουμε από την ταύτιση των εννοιών συγκυβέρνηση και συνεννόηση».

Ο κ. Λεβέντης είναι ο ίδιος που αγωνιζόταν να μπει στη Βουλή με «έναν ιδιαίτερο τρόπο» «που καταριόταν να πεθάνουν ο κ. Μητσοτάκης, ο Παπανδρέου τα σόγια τους. Κατάφερε να μπει στη Βουλή, προτείνει οικουμενική και ορισμένοι τον έχουν κάνει θεό και ρυθμιστή της πολιτικής ζωής. Ας σοβαρευτούμε. Οικουμενική κυβέρνηση δεν χρειάζεται ο τόπος γιατί σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία κάποιος πρέπει να ελέγχει την κυβέρνηση και επιπλέον δεν την επιθυμούν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.» δήλωσε.

Ο Δ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι υπάρχει «σταθερή πλειοψηφία, δεν θεωρώ ότι η κυβέρνηση κινδυνεύει με τα νομοθετήματα που έρχονται στη Βουλή». Επιπλέον είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι από “κλωτσοσκούφι και αποικία χρέους μέσα στην Ευρώπη να γίνουμε ένα ισότιμο μέλος που δίνει προοπτική στους κατοίκους του”.

«Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λόγο να παρακαλάει κανένα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι από τη πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε πει ότι είναι ανοικτή στη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε επιμέρους ή γενικότερα θέματα γιατί το χρειάζεται η χώρα και ήδη έχει αποδειχθεί ότι θετικά νομοθετήματα εκσυγχρονισμού της χώρας ψηφίζονται και από άλλα κόμματα. Ξεκαθάρισε ότι “δεν υπάρχει θέμα με την κυβερνητική συνοχή”.

Πηγή: https://left.gr