Δ. Καλαματιανός: Στόχος μας να πληρώσουν οι μεγαλοφειλέτες του ΙΚΑ (Video)

KALAM_D_IKAΣτο στόχαστρο της κυβέρνησης έχουν τεθεί οι μεγαλοοφειλέτες και οι μακροχρόνια οφειλέτες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Καλαματιανός αναφορικά με τη διαδικασία των κατασχέσεων λόγω οφειλών στο ΙΚΑ, σε συνέντευξή του στο Mega. Όπως διευκρίνισε δεν έχουν γίνει κατασχέσεις σπιτιών αλλά στέλνονται τα κατασχετήρια ώστε οι μεγαλοοφειλέτες να υποχρεωθούν να πληρώσουν.

Το ΚΕΑΟ στέλνει ηλεκτρονικά κατασχετήρια στις τράπεζες, στοχεύοντας στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, τη μείωση του κόστους και την απλοποίηση της διαδικασίας των κατασχέσεων.

Κατά συνέπεια, τον Ιανουάριο του 2016, τα έσοδα του ΚΕΑΟ ανήλθαν σε 61 εκατ. ευρώ, την ώρα που το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015 είχαν εισπραχθεί μόλις 50 εκατ. ευρώ.

Διευκρίνισε όμως ότι ο οφειλέτης μπορεί να μπει στη ρύθμιση των 12 δόσεων, σε περίπτωση που δεν μπορεί να πληρώσει και μπαίνει σε αναστολή η οφειλή του και η διαδικασία της κατάσχεσης. Αναφερόμενος στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο διοικητής του ΙΚΑ ανέφερε πως έχουν ενταχθεί 133.000 οφειλέτες, από τους οποίους οι 74.000 εξακολουθούν να οφείλουν χρήματα.

Οι νέες συντάξεις που εκκρεμούν το 2015 ανέρχονται στις 80.000 και υποστήριξε ότι οι καθυστερήσεις στην έκδοσή τους οφείλονται στην αλλαγή της νομοθεσίας που έγινε κατά το έτος αυτό.

Κατ. Μπρ.

Πηγή:http://www.avgi.gr