Χρ. Βερναρδάκης: Δεν θα υπάρξει καμία μείωση μισθών στο Δημόσιο (Video)

Χρ. Βερναρδάκης: Δεν θα υπάρξει καμία μείωση μισθών στο Δημόσιο (Video)

«Δεν έχουμε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο» δήλωσε ο  αν. υπ. Εσωτερικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης προσθέτοντας ότι αντίθετα θα υπάρξουν και κάποιες, μικρές αυξήσεις της τάξεως των 15 – 60 ευρώ κατά περίπτωση. «Είναι σαφές ότι δεν είναι μια καλή δημοσιονομική πολιτική» ξεκαθάρισε προσθέτοντας ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός και βαθμολογικές επανακατατάξεις.

Να σημειωθεί ότι ήδη από χθες τέθηκε σε ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» όπου καλούνται οι κοινωνικοί εταίροι και κάθε ενδιαφερόμενος να συμμετάσχει καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 10/12/2015 και ώρα 12:00.
Επιπλέον ο αν. υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega την Πέμπτη το πρωί, ενημέρωσε ότι ανανεώθηκαν οι ατομικές συμβάσεις του δημοσίου μέχρι το τέλος του 2016.

Ο Χρ. Βερναρδάκης τόνισε επίσης, ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι επιλογές διευθυντών και προϊσταμένων στο δημόσιο τομέα ενώ αναφερόμενος στην αξιολόγηση υποστήριξε ότι θα γίνεται με αδιάβλητες, ανεξάρτητες διαδικασίες, διαφανείς και δημόσιες. Η συνέντευξη θα ακολουθεί τα πρότυπα συνεντεύξεων της Ε.Ε. και θα καθορίζει το 30% αλλά θα συνοδεύεται και με άλλα κριτήρια. Το πιο προσδιοριστικό κριτήριο της αξιολόγησης θα είναι τα τυπικά προσόντα, διευκρίνισε.

Επιπλέον, η αξιολόγηση της δομής του φορέα και του υπαλλήλου θα γίνεται βάση περιγράμματος εργασίας, συμβατότητα μεταξύ του προσώπου και των προσόντων. Δεν πρέπει να φοβάται κανείς υπάλληλος, ότι θα χάσει τη δουλειά του διαβεβαίωσε ο υπουργός τονίζοντας ότι η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά έχει ως στόχο “να κάνει τον υπάλληλο καλύτερο και την υπηρεσία αποδοτικότερη”. Ενώ παράλληλα θα διενεργείται και αξιολόγηση της δομής βάση ερωτηματολογίων.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει ζήτημα διεύρυνσης. Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής.» πρόσθεσε κλείνοντας ο Χρ. Βερναρδάκης σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν ανά θέματα να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις και πλειοψηφίες.

Πηγή: http://www.avgi.gr