Χιόνια στα ορεινά- Βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας

xionizei

Χιονοπτώσεις σημειώνονται από την Κυριακή στις ορεινές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων.

Οι περιοχές στις οποίες έχουν ήδη πέσει οι πρώτες νιφάδες χιονιού για το φετινό χειμώνα είναι το Ζαγόρι, οι περιοχές του Βραδέτου, της Λάιστας, του Βρυσοχωρίου και στην Κόνιτσα στα χωριά Φούρκα και Αετομηλίτσα. Επίσης, χιονόπτωση σημειώνεται και στο χιονοδρομικό κέντρο του Ανηλίου.

Η κακοκαιρία που μέχρι τώρα πλήττει την Ήπειρο δεν έχει προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα, παρά τις πρωτοφανείς ποσότητες νερού από τις βροχοπτώσεις. Βέβαια, θέλει μεγάλη προσοχή στο οδικό δίκτυο, καθώς σημειώνονται πτώσεις λίθων.

Αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα, με χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων το βράδυ της Τρίτης.

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων.

Προβλέψεις για όλη την Ελλάδα:

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας με τα φαινόμενα να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση στη Δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, περιμένουμε τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά από τη Στερεά και βορειότερα, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 15 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 18 στα νησιά του Αιγαίου με τις μέγιστες στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη να είναι 2 με 4 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν σε σχεδόν μέτριους έως μέτριους.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.