Χημικά, πετροπόλεμος και προσαγωγές στην πορεία μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου

?????? ??? ??? ????? ??? ????? ?????????????. (PHASMA / ??????? ??????????)

Στην πορεία μνήμης που πραγματοποιείται σήμερα για τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρογορόπουλο, ο οποίος σκοτώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από σφαίρα ειδικού φρουρού που τον βρήκε στην καρδιά, σημειώθηκε ένταση μεταξύ αστυνομικών και μαθητών. Δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν χημικά και έκαναν προσαγωγές.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει ομάδα διαδηλωτών, ενώ την ίδια ώρα ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται καθ’οδόν, προκειμένου να προβούν σε διαπραγματεύσεις με την αστυνομία για τον απεγκλωβισμό των διαδηλωτών.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας, καθώς αστυνομικοί είναι παραταγμένοι σε όλο το μήκος της πορείας, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 1.000 άτομα – κυρίως μαθητές και φοιτητές.

Λίγο πριν την ολοκλήρωσή του συλλαλητηρίου προκλήθηκε ένταση. Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές φτάνοντας στα Προπύλαια, απ’ όπου είχε ξεκινήσει η πορεία στις 12:30, άρχισαν να πετούν προς τις αστυνομικές δυνάμεις μπουκάλια, πέτρες και νεράντζια, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με τη ρίψη δακρυγόνων.

Μαθητές, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μέλη αντιφασιστικών και αντιεξουσιαστικών κινημάτων, εργαζόμενοι στην υγεία και απολυμένοι από την ΕΡΤ, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια στις 11 το πρωί για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη.

Δια μέσω της οδού Σταδίου ακολούθησε πορεία που κατευθύνθηκε προς τη Βουλή και στη συνέχεια προς τα Προπύλαια. Πρόθεση των διαδηλωτών είναι να παραμείνουν εκεί ώστε να συμμετάσχουν και στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 6 το απόγευμα.

Πριν την συγκέντρωση, ένταση προκλήθηκε στο Αιγάλεω, όπου άτομα συγκεντρωμένα έξω από το το μετρό και συμμετείχαν σε διαμαρτυρία για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, πέταξαν σύμφωνα με πληροφορίες μολότοφ κοντά σε αστυνομικό τμήμα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.