Χάθηκε αεροσκάφος με 34 επιβάτες

lam-airl

Χάθηκε αεροσκάφος του κρατικού αερομεταφορέα της Μοζαμβίκης LAM με 34 επιβαίνοντες την Παρασκευή, πάνω από τη βόρεια Ναμίμπια με προορισμό την Αγκόλα όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ενώ έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του, καθώς πιστεύεται ότι έχει συντριβεί.

Η πτήση TM 470 από το Μαπούτο είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Αγκόλας, Λουάντα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 28 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με την LAM.

Ανακοίνωση της Μαρλέν Μέντες, στέλεχος της LAM, αναφέρει ότι η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε πάνω από τη βόρεια Ναμίμπια το απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι στιγμής οι προσπάθειες επικοινωνίας με το πλήρωμα ήταν ανεπιτυχείς.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν έρευνες στο εθνικό πάρκο Μπουαμπουάτα στη βορειοανατολική Ναμίμπια, σε μια προσπάθεια να βρεθεί το αεροσκάφος, το οποίο πιστεύεται ότι έχει συντριβεί κάπου στην περιοχή.

Οι κάτοικοι των χωριών κοντά στην περιοχή που διεξάγονται οι έρευνες άκουσαν εκρήξεις.

«Οι έρευνες συνεχίζονται. Δεν υπάρχουν κανονικοί δρόμοι. Αυτό κάνει το έργο μας πολύ δύσκολο» σημείωσε ο Γουίλι Μπάμπτον αξιωματούχος της αστυνομίας της Ναμίμπια. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών.

Η εταιρεία LAM, όπως και όλες οι αεροπορικές εταιρίες της Μοζαμβίκης, παραμένει στον κατάλογο των εταιρειών που δεν τους επιτρέπεται να πετούν στον εναέριο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας.