Χαλέπι: Εντολή του στρατού στους αντάρτες να ανοίξουν τις αποθήκες για τους αμάχους

Ο συριακός στρατός παρότρυνε σήμερα τους Σύρους αντάρτες να χρησιμοποιήσουν τα τρόφιμα που κρατούν στις αποθήκες στο ανατολικό Χαλέπι για να ταΐσουν τους αμάχους, μία εβδομάδα μετά την επανέναρξη των σφοδρών βομβαρδισμών και των αεροπορικών επιδρομών στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες της πόλης.

«Η γενική διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων καλεί τους αντάρτες στις συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού να ανοίξουν τις αποθήκες και να διανείμουν τρόφιμα σε όσους τα χρειάζονται», αναφέρει η ανακοίνωση του συριακού στρατού.
Στο μεταξύ η συριακή κυβέρνηση δήλωσε σε μια ρωσική αντιπροσωπεία ότι η χώρα χρειάζεται σιτάρι και καύσιμα για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε καύσιμα και τρόφιμα που έχει προκαλέσει ο εμφύλιος, ενώ επιθυμεί να επεκτείνει τις εμπορικές της σχέσεις με τη Ρωσία.
Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ αλ Μουάλεμ δήλωσε σε μια ρωσική αντιπροσωπεία που επισκεπτόταν τη Δαμασκό ότι η Συρία χρειάζεται οικονομική βοήθεια με τη μορφή σιταριού και καυσίμων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που έχουν προκληθεί από τη συνεχιζόμενη εμφύλια σύρραξη και για να «απαλύνουν τα δεινά των Σύρων», όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο SANA.
Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν.
Η συριακή κυβέρνηση δεν είναι πλέον σε θέση να συγκεντρώσει αρκετό σιτάρι από τους ντόπιους γεωργούς ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες όσων ζουν στις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχό της.
Τον προηγούμενο μήνα η Δαμασκός αγόρασε ένα εκατομμύριο τόνους σιταριού από τη Ρωσία, ποσότητα που θα καλύψει τις ανάγκες στις ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές για ένα χρόνο.
Η Συρία αγοράζει συχνά σιτάρι από τη Ρωσία, όμως αυτή ήταν μια ασυνήθιστα μεγάλη ποσότητα για πολύ χαμηλή τιμή, ενώ πηγή του ρωσικού υπουργείου Γεωργίας δήλωσε στο Reuters ότι τον προηγούμενο μήνα η Μόσχα εξέταζε το ενδεχόμενο να στείλει και ένα ξεχωριστό φορτίο περίπου 100.000 τόνων σιταριού στη Συρία ως ανθρωπιστική βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα στο newsit