Αβραμόπουλος: «Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία η Κύπρος δεν είναι μόνη»

avramo18

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, βρέθηκε στην Κύπρο και πραγματοποίησε χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου, με τους οποίους συζήτησε το Κυπριακό καθώς και ζητήματα άμυνας και ενέργειας.
Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να επαναβεβαιώσει την αμέριστη στήριξη της Ελλάδος προς την Κύπρο: «σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία η Κύπρος δεν είναι μόνη», υπογράμμισε και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα, παρά το ότι έχει χτυπηθεί από την οικονομική κρίση, είναι στο πλευρό της Κύπρου και παραμένει ισχυρή.
Όπως δήλωσε ο υπουργός, η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα ισχυρότερα αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη και: «είναι πάντοτε έτοιμη να τα θέσει στην υπηρεσία της διεθνούς νομιμότητας, του διεθνούς δικαίου και στη συλλογική προσπάθεια για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας στην περιοχή μας».

Οι εξελίξεις, σημείωσε, ανέδειξαν τον σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν η Κύπρος και η Ελλάδα.

Ο κ. Αβραμόπουλος, τόνισε ότι η Κύπρος πρέπει να γίνει το παράδειγμα για αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία ανάμεσα στις δύο κοινότητες, αφού όπως είπε: «αυτός πρέπει να είναι ο κοινός μας σκοπός, πάντοτε με σεβασμό στις αρχές του διεθνούς δικαίου και στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών».