Αυγή κατά Καραμανλή για το Βατοπέδι: Ο… λαγός απ’ το καπέλο και το “θαύμα”

Ένας λαγός που βγαίνει από ένα καλυμμαύχι και ο τίτλος “Θαύμα, θαύμα!” είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Αυγής, μια μέρα μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης πως είναι αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση “Βατοπέδι”. Η εφημερίδα εξαπολύει επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και κάνει λόγο για «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

«Πανηγυρίζουν τώρα για “δικαίωση” Ν.Δ., Κ. Καραμανλής και Ντ. Μπακογιάννη, που το 2008 είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη “σκανδαλώδη υπόθεση”!», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Αυγή, που κάνει λόγο για προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η απόφαση της Δικαιοσύνης ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

«Σε “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” επιχειρούν νυν και πρώην ηγεσία της Ν.Δ. να μετατρέψουν τη χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία αθωώνονται όλοι (14) οι κατηγορούμενοι -μοναχοί, κρατικοί υπάλληλοι και δικηγόροι- για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου που είχε συγκλονίσει τη χώρα το 2008. Είναι το Νο 2 σκάνδαλο για την ίδια υπόθεση εννέα χρόνια αργότερα.

Παραβλέποντας το γεγονός ότι, υπό τη νομική προστασία που παρείχε ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, δεν αποδόθηκαν στα εννέα χρόνια ευθύνες σε πολιτικό πρόσωπο, η Ν.Δ. με ανακοίνωσή της, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και η Ντ. Μπακογιάννη προσπάθησαν να σβήσουν ακόμη και τις πολιτικές ευθύνες του κόμματός τους κάνοντας λόγο για “δικαίωση”, “λάσπη” ή “σκευωρία”. Το μόνο που παρέλειψαν είναι να ασκήσουν τη στοιχειώδη αυτοκριτική διότι το 2008 το αναγνώριζαν ως “σκάνδαλο”!», γράφει η Αυγή.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει και τη δήλωση που είχε κάνει ο Κώστας Καραμανλής τον Δεκέμβριο του 2008, όταν μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το θέμα.

Πηγή newsit.gr