Ατελέσφορη η συνάντηση Χατζηδάκη-τρόικα- Αυτή την ώρα σύσκεψη Στουρνάρα-τρόικα

troika-stournaras

Oι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικα συνεχίζονται σήμερα, προκειμένου να κλείσουν τα τέσσερα προαπαιτούμενα (αναδιάρθρωση ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, εξόφληση οφειλών Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, κώδικας δικηγόρων) και να υπάρξει πρόοδος στα υπόλοιπα ζητήματα, που αφορούν τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν το μεσημέρι με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ενώ αυτή την ώρα συναντώνται  με τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα.
Η συνάντηση της τρόικα με τον κ. Χατζηδάκη τελείωσε στις 17:15 το απόγευμα του Σαββάτου, η οποία είχε ξεκινήσει στις 15:15.

Δεν συνέκλιναν πουθενά οι δύο πλευρές για τη μεταβατική διάταξη σχετικά με τους πλειστηριασμούς. «Τους εξηγήσαμε ότι δεν έχουμε περιθώρια υποχώρησης» υποστήριξε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Νέα συνάντηση Χατζηδάκη – τρόικα θα γίνει την Κυριακή το πρωί στις 10:00, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία για δικαστική προστασία με τά το 2015.