Αστυνομικοί σκότωσαν 14 άτομα στην Κίνα

kinastinomia

Στην δυτική περιοχή της Κίνας, Σινγιάνγκ, χθες βράδυ αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 14 άτομα. Η περιφερειακή κυβέρνηση ανακοίνωσε πως κατλα τη συμπλοκή σκοτώθηκαν και δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, δέχτηκαν επίθεση από πλήθος που πέταξε εναντίον τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και κρατούσε μαχαίρια, οπότε και εξέδωσαν ένταλμα να συλλάβουν  “ύποπτους εγκληματίες” σε χωριό κοντά στην πόλη Κασγκάρ στο Δρόμο του Μεταξιού.

Η αστυνομία απάντησε αποφασιστικά”, αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωσή της η κυβέρνηση προσθέτοντας ότι κρατούνται δύο άτομα και διεξάγεται ήδη έρευνα για τα αίτια του συμβάντος.

Μόλις τον περασμένο μήνα,  τουλάχιστον εννέα πολίτες και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν, όταν ομάδα αγνώστων οπλισμένων με τσεκούρια και μαχαίρια επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικού τμήματος που επίσης βρίσκεται κοντά στην Κασγκάρ, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά την επίθεση με αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε τουρίστες στην πλατεία Τιενανμέν τον Οκτώβριο σκοτώνοντας τους τρεις επιβαίνοντες σε αυτό και δύο περαστικούς, η Κίνα έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στην Σινγιάνγκ. Η κυβέρνηση χαρακτήρισε το τροχαίο επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι ισλαμιστές από την Σινγιάνγκ που σχεδιάζουν ιερό πόλεμο κι αντέδρασε οργισμένα στους υπαινιγμούς ότι αιτία της επίθεσης είναι η οργή και η απογοήτευση για την καταστολή του μουσουλμανικού πληθυσμού της περιοχής από την κυβέρνηση.