Αποθέωση στη Γαλλία για τους πρωταθλητές

franceΑποθεώθηκε η αποστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Γαλλίας, κατά την επιστροφή της στο Παρίσι. Ο Τόνι Πάρκερ και η παρέα του έτυχαν θερμής υποδοχής στο «Charles de Gaulle» από τους φιλάθλους των «τρικολόρ», οι οποίοι ήταν εκστασιασμένοι από το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, το πρώτο σε επίπεδο εθνικής ομάδας Ανδρών σε όλες τις διοργανώσεις.
Ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας, Τόνι Πάρκερ, ο οποίος έγραψε το όνομα του δίπλα σε αυτά των Τόνι Κούκοτς, Πάου Γκασόλ, και Πέτζα Στογιάκοβιτς (σ.σ. έχουν κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ και πρωτάθλημα ΝΒΑ), απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας:
«Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι αυτό, δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω, Θα δούμε στο τέλος της επόμενης περιόδου. Αλλά ακόμα είμαι πεινασμένος για συνεχίσω στην εθνική ομάδα και να κερδίσουμε περισσότερους τίτλους».
Από την πλευρά του ο εκ των πρωταγωνιστών της επιτυχίας επί της Λιθουανίας στον τελικό του Ευρωμπάσκετ Μπορίς Ντιαό, ανέφερε: «’Hταν ένα μακροπρόθεσμο έργο που απέδωσε, είναι δουλειά μιας δεκαετίας που απέδωσε, η Γαλλία πάντα ήταν παρούσα στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη».
Τέλος, ο Φλοράντ Πιετρούς, είπε: «Δεν υπάρχει λόγια, ήταν ένα όνειρο που υπήρχε στο μυαλό μας από το 2003. Όλες οι θυσίες μας έπιασαν τόπο, δείξαμε αποφασιστικότητα, είμαι υπερήφανος για το γαλλικό μπάσκετ».
Οι θριαμβευτές, μετά την αποθέωση, κατευθύνθηκαν στα Ιλίσια Πεδία, καθώς υπήρξε προγραμματισμένη υποδοχή από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.