Αποσύρει η ΔΗΜΑΡ την υποψηφιότητα Οικονόμου για την Περιφέρεια Αττικής

CA0562403F52EA810AD249A4B9FE2D6EΟ Βασίλης Οικονόμου δεν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Ο βουλευτής Αττικής εμφανιζόταν να έχει πολύ χαμηλή απήχηση στο εκλογικό σώμα. Είναι ενδεικτικό ότι στο γκάλοπ της «Κάπα Research» που δημοσιεύθηκε στο «Βήμα» ο κ. Οικονόμου εμφανιζόταν με το σχεδόν… αμελητέο ποσοστό του 3,2%. Στη δημοσκόπηση τα ποσοστά μεταξύ των υποψηφίων κατανέμονταν ως εξής: Σγουρός (23,9%), Δούρου (18,6%), Κουμουτσάκος (12,2%), Παφίλης (7,8%), Χαϊκάλης (6,1%), Παναγιώταρος (5,1%), Νικολόπουλος (3,4%) και Οικονόμου (3,2%).

Σήμερα Πέμπτη έγινε γνωστό ότι η υποψηφιότητα του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ κ. Οικονόμου αποσύρεται. Με απόφαση του Φώτη Κουβέλη υποψήφια για την Περιφερεια Αττικής θα είναι η Μαρία Γιαννακάκη, σήμερα βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στη Β Περιφέρεια Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα υπάρχει χάσμα μεταξύ των απόψεων του κ. Κουβέλη και των θέσεων του κ. Οικονόμου. Ισως η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, με πρόφαση τα δημοσκοπικά ευρήματα, να επεδίωξε την απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Οικονόμου, σχολιάζουν έμπειροι κοινοβουλευτικοί παράγοντες.

Σχολιάζοντας την απόσυρσή του από την κούρσα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο ίδιος ο Βασίλης Οικονόμου υπογράμμισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής διότι η ΔΗΜΑΡ έλαβε την απόφαση ότι ο βουλευτής Αττικής με την εμπειρία του είναι καλύτερο να ασχοληθεί με την συγκρότηση του λεγόμενου τρίτου πόλου.