Αποπέμφθηκαν 5 διοικητές αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη

poli

Οι διοικητές πέντε διευθύνσεων της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης που σχετίζονται με την επιχείρηση προσαγωγής πολλών ατόμων χτες, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας που διεξάγεται με τις κατηγορίες της δωροδοκίας, του λαθρεμπορίου χρυσού και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αποπέμφθηκαν, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, δίχως να υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση. Πρόκειται για τους διοικητές των υπηρεσιών αντιτρομοκρατικής, οικονομικού εγκλήματος, άμεσης δράσης, δίωξης λαθρεμπορίου και οργανωμένου εγκλήματος.
Στα 51 άτομα ανέρχεται ο αριθμός των προσαχθέντων. Μεταξύ των ατόμων που έχουν προσαχθεί ήταν οι γιοι των υπουργών Εσωτερικών (στον οποίο υπάγεται η ασφάλεια), Οικονομίας και Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας. Τόσο οι υπουργοί, όσο και ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν γνώριζαν τα περί επιχείρησης.

Μάλιστα, αργά χτες τη νύχτα διέρρευσε η φήμε ότι αποπέμφθηκαν οι εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα. Ωστόσο, ο γενικός εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης απάντησε κατηγορηματικά σε αυτές τις φήμες, λέγοντας ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και ότι «αυτή τη στιγμή οι εισαγγελείς εκτελούν τα καθήκοντά τους».