Απομακρύνει μετακλητό υπάλληλο ο Τραγάκης

ÐÑÙÔÇ ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÉÊÇÓ ÏÌÁÄÁÓ ÔÇÓ ÍÅÁÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ÕÐÏ ÔÇÍ ÐÑÏÅÄÑÅÉÁ ÔÏÕ ÁÍÔÙÍÇ ÓÁÌÁÑÁ. EUROKINISSI-(ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)Την απόφασή του να απομακρύνει μετακλητό συνεργάτη του δημοσιοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Τραγάκης, μετά τη δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ότι ο συγκεκριμένος συνεργάτης του βουλευτή της ΝΔ είναι το πρόσωπο που εμφανίζεται σε φωτογραφία να χαιρετά ναζιστικά, πίσω από άλλον που ήταν ντυμένος Αϊ Βασίλης.

Όπως έγινε γνωστό, το συγκεκριμένο πρόσωπο, κάτοικος Περάματος που προέρχεται από φτωχή οικογένεια, προσελήφθη το 2012 ως μετακλητός και εκτελούσε χρέη οδηγού για τον κ. Τραγάκη. Ο συνεργάτης του κ. Τραγάκη φέρεται να παραδέχθηκε ότι διατηρούσε κοινωνικές σχέσεις με χρυσαυγίτες, διέψευσε όμως ότι ο ίδιος ήταν μέλος της οργάνωσης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου της Βουλής, την ερχόμενη Τετάρτη 2 Απριλίου, εισάγονται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση οι αιτήσεις άρσης της ασυλίας πέντε βουλευτών της ΧΑ, των Μιχάλη Αρβανίτη- Αβράμη, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένης Ζαρούλια, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση, για τους οποίους η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται την άρση της ασυλίας τους.