Απολύσεις υπαλλήλων και συγχωνεύσεις οργανισμών εξήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης

xrysoxoidis

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό επιβεβαίωσε ότι έρχονται αποχωρήσεις υπαλλήλων και συγχωνεύσεις/καταργήσεις οργανισμών που υπάγονται στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Σημείωσε ότι το υπουργείο «έχει την ατυχία να έχει πάρα πολλές ΔΕΚΟ που χρηματοδοτούνται από το κράτος».

Όπως δήλωσε, «έχουν στηθεί πάρα πολλοί οργανισμοί που κάνουν παράλληλα πράγματα» και συμπλήρωσε πως έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα αξιολόγηση των δομών, των αναγκών και του προσωπικού, ώστε «να φύγουν αυτοί που δεν είναι αναγκαίοι».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι όσοι υπάλληλοι κάνουν χρήσιμη δουλειά, δεν θα χάσουν τη δουλειά τους και ανέφερε ως παράδειγμα πως «δεν μπορεί να απολυθεί ένας οδηγός που κινεί κάθε μέρα το λεωφορείο».

«Θα πρέπει να αποφύγουμε να αγγίξουμε οργανισμούς που παρέχουν καθημερινό έργο, όπως είναι οι συγκοινωνίες ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Μεταφορών εξήγησε ότι η «δεξαμενή» των προς αποχώρηση υπαλλήλων είναι στους κατασκευαστικούς οργανισμούς που «εκ των πραγμάτων πρέπει να συγχωνευθούν».

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ΕΡΓΟΣΕ, το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), την Αττικό Μετρό, Εγνατία, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του «πρέπει να συγχωνευθούν και έχουν προσωπικό που χρειάζεται επαναξιολόγηση».

Σε ό,τι αφορά τον «ξαφνικό θάνατο» του ΤΕΟ ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι είναι «ανεύθυνη συζήτηση», συμπληρώνοντας πως εδώ και δύο μήνες είχε ανακοινώσει ότι μπαίνει σε φάση εκκαθάρισης, καθώς δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε πως η τιμή του εισιτηρίου δε θα αυξηθεί στις αστικές συγκοινωνίες.