Αποχώρησε ο Γ. Αμανατίδης από το φόρουμ των Δελφών – Οι διοργανωτές αδειάζουν τον Α. Γεωργιάδη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΥΠΕΞ

Αποχώρησε ακυρώνοντας τη συμμετοχή του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης από το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, κατόπιν της ανοχής, η οποία, όπως σημειώνει, επιδείχθηκε από τους διοργανωτές στις προσωπικές, προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και στελεχών της κυβέρνησης από τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Αναφορές που, προσθέτει ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αντιπαράθεση, η οποία διεξάγεται σε fora με επιχειρήματα, όσο αιχμηρά κι αν είναι.

Επικό «άδειασμα» στον Άδωνι Γεωργιάδη επιφύλαξε ο διοργανωτής του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών κ. Συμεών Γ. Τσομώκος, χωρίς όμως να τον κατονομάζει.

«Ως οργανωτής του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, θέλω πραγματικά να απολογηθώ για χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν σήμερα σε αυτή την αίθουσα για τον πρωθυπουργό της χώρας και υπουργούς της κυβέρνησης,  οι οποίοι δεν εκφράζουν το πνεύμα που διέπει τις αρχές του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφων», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Τσομώκος.

Ακόμη, προσθέτει: « Το Φόρουμ αυτό δεν κάνει πολιτική. Προσκαλεί όλες τις σκέψεις και απόψεις, με σεβασμό στις όποιες αντίθετες ιδέες και στην άσκηση πολιτικής στα δρώμενα της χώρας. Ήταν μια ατυχής στιγμή και απολογούμαι προσωπικά».

Στην ομιλία του στο Φόρουμ ο κ. Γεωργιάδης παρομοίασε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την «Ωραία Ελένη» του Ομήρου,  τον αποκάλεσε  «τυχοδιώκτη», ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει απαξιωτικά και για το πρόσωπο της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Πηγή:http://www.avgi.gr