Από το 2.000 και έπειτα ο έλεγχος για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

venizelos vs tsipras

Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει και πάλι στα ύψη, καθώς σήμερα ή το αργότερο την Τρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στη Βουλή την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Στο στόχαστρο ο Ευ. Βενιζέλος και ο ρόλος τους στην υπόθεση όσο διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Αμύνας. Η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να είναι έντονη καθώς, ο ίδιος έχει προειδοποιήσει την Κουμουνδούρου πως θα αποκαλύψει τους πραγματικούς λόγους της πρότασης για εξεταστική.
Παράλληλα σε δύσκολη θέση θα βρεθεί και η ΝΔ, η οποία δεδομένου της συγκυβερνήσεως δε θα πρέπει σαφώς να “καταδικάσει” τον Ευ. Βενιζέλο, καθώς μια τέτοια κίνηση θα έριχνε την Κυβέρνηση. Στο παρελθόν η ΝΔ είχε χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη σύμβαση “μεγαλύτερο σκάνδαλο” από τη ρύθμιση Τσοχατζόπουλου, το 2002.
Το κεντρικό ερώτημα που θα θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “πώς φτάσαμε στον Σάφα;” Η εξεταστική επιτροπή λοιπόν θα κληθεί να ερευνήσει τα γεγονότα από το 2000 έως σήμερα, αλλά κυρίως θα εστιάσει στην περίοδο κατά την οποία στην ηγεσία του ΥΕΘΑ βρισκόταν ο Ευ. Βενιζέλος.