Απέλυσαν καθηγήτρια πανεπιστημίου επειδή πρόσβαλε τον Ερντογάν

Τη δουλειά της έχασε με συνοπτικές διαδικασίες μια καθηγήτρια πανεπιστημίου στην Τουρκία, η οποία κατηγορείται ότι κατά τη διάρκεια του μαθήματος προσέβαλε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας «χυδαία» και «αγενή» σχόλια εις βάρος του.

Το Πανεπιστήμιο Bilgi στην Κωνσταντινούπολη επιβεβαίωσε ότι η καθηγήτρια Ζεϊνέπ Σαγίν Μπαλίκτσιογλου απολύθηκε μόλις μία μέρα μετά την διατύπωση «απρεπών σχολίων» για τον Τούρκο πρόεδρο εντός της αίθουσας όπου έκανε μάθημα και ενώπιον των φοιτητών.

Η κυρία Μπαλίκτσιογλου, η οποία εργαζόταν στη Σχολή ΜΜΕ, απομακρύνθηκε άμεσα από τη θέση της όταν ο πρύτανης του πανεπιστημίου πληροφορήθηκε την συμπεριφορά της.«Δόθηκε αμέσως εντολή από την πρυτανεία να διερευνηθεί το περιστατικό και να ειδοποιηθούν οι αρχές ώστε να εκκινηθεί η απαραίτητη νομική διαδικασία εις βάρος του πρώην μέλους του προσωπικού μας», ανέφερε συγκεκριμένα η δήλωση του Πανεπιστημίου Bilgi.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόλυση της καθηγήτριας προέκυψε έπειτα από την διαρροή των σχολίων της στα social media και τον χαρακτηρισμό τους από τα τοπικά ΜΜΕ (στην πλειονότητά τους ελεγχόμενα από το κράτος) ως «χυδαία» και «αγενή». Στην Τουρκία, είναι παράνομο να μιλά κανείς με προσβλητικό τρόπο τόσο για το τουρκικό έθνος όσο και για την κυβέρνηση της χώρας και τους αξιωματούχους της. Οι ένοχοι ενός τέτοιου παραπτώματος κινδυνεύουν μάλιστα με ποινή φυλάκισης, η οποία μπορεί να φτάσει και τα δύο έτη.