Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για τα περί παρακολουθήσεων τηλεφώνων

120493-_normal4

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης έσπευσε να σχολιάσει το θέμα της παρακολούθησης των τηλεφώνων του κ. Αλέξη Τσίπρα και βουλευτών του κόμματος, όπως αναφέρει εφημερίδα.
Ο κ. Παπαδημούλης, θυμήθηκε τους διαβόητους Θεοφάνη Τόμπρα και Χρήστο Μαυρίκη.

«Σε μια χώρα όπου διέπρεψαν, σχετικά πρόσφατα κιόλας, οι κύριοι Τόμπρας και Μαυρίκης και όπου πολλοί γνωρίζουν ότι κυκλοφορούν πολλά βαλιτσάκια παρακολουθήσεων, προσωπικά, δεν νιώθω 100% ασφαλής για το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών, όπως, υποθέτω, και οι περισσότεροι Έλληνες.
Αν όμως, ο Αλ. Τσίπρας είχε στοιχεία ή την ένδειξη ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί τις συνομιλίες τις δικές του ή των γραφείων μας ή βασικών μας στελεχών, να είστε βέβαιοι ότι θα έβγαινε να το πει ανοιχτά και καθαρά και θα έκανε και τις ενέργειες που πρέπει. Βιάστηκαν και ο κ. Δένδιας και ο κ. Κεδίκογλου, με βάση ένα δημοσίευμα, κι όχι τις επίσημες ανακοινώσεις και δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεκινήσουν έναν πόλεμο εντυπώσεων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Η σπουδή τους αυτή δεν είναι καλό σημάδι. Από τη δική μας μεριά, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος βγήκε νωρίς το πρωί και διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα».

Ωστόσο το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ, πέρασε στην αντεπίθεση και μίλησε για «σουπιές» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και με κάποια καθυστέρηση, διέψευσε ότι ετέθη σε συνεδρίαση οργάνου του θέμα παρακολούθησης των τηλεφώνων του κ. Τσίπρα και βουλευτών του. Αντί όμως να μείνει στην ουσία του θέματος και στην διάψευση κάνει και πάλι την επιλογή της “σουπιάς” που επιδιώκει να αμαυρώσει με το “μελάνι” της αμφιβολίας, το κλίμα του δημοσίου βίου τη στιγμή που η μάχη κατά των ναζιστών – αντιπάλων της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του κοινοβουλευτισμού απαιτεί την συσπείρωση του συνταγματικού τόξου. Χωρίς όμως αίσθηση των θεμελιωδών προτεραιοτήτων, καμία πολιτική δύναμη δεν υπηρετεί το βασικό της σκοπό που είναι η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών».