Άνοδος της Χρυσής Αυγής μετά από δημοσκόπηση

dhmoskophsh

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, στην οποία έπειτα από τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, σημειώνεται σημαντική άνοδος της οργάνωσης. Πιο αναλυτικά, η Χρυσή Αυγή από το 7,6% που συγκέντρωνε τον περασμένο μήνα, ανεβάζει το ποσοστό της στο 10% το Νοέμβριο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΕΘΝΟΣ, “η νεοναζιστική οργάνωση ανακτά τις δυνάμεις της πριν ακόμη στεγνώσει το αίμα του Παύλου Φύσσα”.

Τα απότελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν τα εξής:

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,9% έναντι 29,2% της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,9%, η Χρυσή Αυγή 10%, η ΔΗΜΑΡ 3,7%, το ΚΚΕ 5,9%, το ΛΑΟΣ 1,45%, οι Οικολόγοι- Πράσινοι 2,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,8%, άλλο κόμμα 3,6%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι ο… «κανένας» που συγκεντρώνει 36%. Ο Αντώνης Σαμαράς ακολουθεί με 33%, και ο Αλέξης Τσίπρας με 16%.

Η φορολογία των ακινήτων θεωρείται άδικη και καταψηφίζεται από το 82%, ενώ το 56% πιστεύει ότι η εικόνα του Δημοσίου είναι χειρότερη.