Ανοίγουν τον τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου

16721273_EVF2_PAPANTONIOY_OMILIA_KENTRO_EREVNON_POLITIKHS.limghandlerΓια πρώτη φορά οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς, που ερευνούν τις υποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων, βάζουν στο στόχαστρό τους τραπεζικό λογαριασμό που έχει σχέση με τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.

Οι δικαστικοί λειτουργοί Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, οι οποίοι έχουν ανοιχτές τρεις  έρευνες εξοπλιστικών (προμήθεια TOR M-1,γερμανικά υποβρύχια και ASRAD ) κάλεσαν και εξέτασαν ως μάρτυρα τη σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Koυράκου, από την οποία ζήτησαν και τελικά πήραν, γραπτή συναίνεση προκειμένου να προχωρήσουν στο άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρούσε στην HSBC της Ελβετίας  με περίπου 1,3 εκατ. ευρώ και είχε αποκαλυφθεί μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Παράλληλα, οι ανακριτές κάλεσαν και εξέτασαν, επίσης ως μάρτυρες , το ζεύγος των κουμπάρων του Παπαντωνίου , από λογαριασμό των οποίων φέρονται να έχουν φύγει δύο εμβάσματα συνολικού ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ και να φτάνουν στο λογαριασμό της Σταυρούλας Κουράκου.

Οι δικαστικές αρχές ζήτησαν και τη συναίνεση αυτών των μαρτύρων , που όμως, αρνήθηκαν και έτσι θα προχωρήσουν σε αυτοτελές αίτημα δικαστικής συνδρομής. Στόχος των ανακριτών είναι να διαπιστώσουν αν μέσω αυτού του λογαριασμού τα χρήματα που κινήθηκαν είναι νόμιμα ή αν αυτά ενδεχομένως συνδέονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος από προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Οι ανακριτές θα καλέσουν σε συμπληρωματική απολογία τους κατηγορούμενους για την προμήθεια των TOR Μ-1, ενώ ο Γ. Μαλλής απέρριψε την  αίτηση αποφυλάκισης του κατηγορούμενου για την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων Αλεξ. Αβατάγγελου ,ο οποίος αν και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους , εν τούτοις αργότερα, συνελήφθη γιατί δεν πλήρωσε την εγγυοδοσία των 500.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί , γεγονός που ισοδυναμεί με παραβίαση του όρου του.