Ανοίγει το ΕΚΠΑ σήμερα- Οι διοικητικοί απεργούν με ανοιχτό Πανεπιστήμιο

ekpa

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά τις 14 εβδομάδες που κράτησαν κλειστό  το Ίδρυμα, προχωρούν σε νέεις απεργίες με ανοιχτό το Πανεπιστήμιο αυτή τη φορα. Άγνωστο το τι θα συμβεί. Η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη.

Η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων αποφάσισε δύο νέες 24ωρες απεργίες, για σήμερα και αύριο και οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι ούτε θα εμποδίσουν τα μαθήματα, ούτε όμως και θα υποστηρίξουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης τόνισε ότι η προσπάθεια από τη διοίκηση του ΕΚΠΑ είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο άμεσα. Η εισήγησή του προς τη σύγκλητο και η απόφασή της την περασμένη εβδομάδα ήταν σήμερα 16 Δεκεμβρίου να ξεκινήσουν τα μαθήματα «με τρόπο ομαλό» και συγχρόνως το υπουργείο να συνεχίσει τον διάλογο, όπως επισήμανε ο κ. Πελεγρίνης.

Αν όλα πάντως πάνε καλά και ανοίξει τελικά το ΕΚΠΑ χιλιάδες φοιτητές του Ιδρύματος που τόσο καιρό ήταν τα αθώα θύματα της σύρραξης μεταξυ του Υπουργείου Παιδειας και των διοικητικών υπαλλήλων, θα επιστρέψουν επιτέλους σήμερα στα φοιτητικά έδρανα, ενώ εκατοντάδες πρωτοετείς θα εγγραφούν επιτέλους στις σχολές τους και θα μπουν για πρώτη φορά σε αμφιθέατρο. Την ίδια ώρα, οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι πρωτοετείς φοιτητές θα καταφέρουν να κάνουν έπειτα από την εγγραφή τους και την αίτηση μετεγγραγής τους. Αυτό που μένει όμως ακόμη ανοιχτό είναι το ζήτημα του εξαμήνου, το οποίο με την επαναλειτουργία του Ιδρύματος θα είναι από τα πρώτα θέματα που θα πέσει στο τραπέζι.