Ανοιχτό το ΕΚΠΑ με τους μισούς να απεργούν

ekpaΣ

 

Η αντιπαράθεση στους κόλπους των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών οδηγείται στα άκρα. Τα μέλη της απεργιακής επιτροπής, κήρυξαν δύο νέες 24ωρες απεργίες για σήμερα Τετάρτη και την Πέμπτη, χωρίς όμως η απόφαση να αναγνωρίζεται από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των υπαλλήλων. Ακόμη, αξιοσημείωτο είναι ότι έπειτα από 14 εβδομάδες απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ το Πανεπιστήμιο έχει επιτέλους ανοίξει, αποφασίζονται νέες απεργίες.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σε χθεσινή γενική συνέλευση που συγκάλεσε η απεργιακή επιτροπή και συμμετείχε η μειοψηφία των υπαλλήλων του ιδρύματος.

Στους εκπροσώπους της πλειοψηφικής παράταξης του συλλόγου που αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα λήξη της απεργίας, επέδωσαν όσοι συμμετεόχαν στην απεργία νομικό έγγραφο με το οποίο αναφέρουν, ότι κηρύσσουν έκπτωτο το ΔΣ. Την ίδια ώρα, αποφάσισαν την προκήρυξη εκλογών για την αλλαγή διοίκησης στον σύλλογο, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή.

Σημειώνεται, ότι τη Δευτέρα, πρώτη μέρα της έναρξης των μαθημάτων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πολλές γραμματείες υπολειτουργούσαν, ενώ μετ´εμποδίων ξεκίνησαν και τα μαθήματα, αφού σε κάποιες σχολές οι φοιτητές πραγματοποίησαν γενικές συνελεύσεις.

Ο πρύτανης του ιδρύματος Θεοδόσης Πελεγρίνης, από την πλευρά του, πάντως, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά.