Ανέκτησε τον έλεγχο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα ο συριακός στρατός

18AD0D8C6A14ABBD776C28D9C6F42DA0Ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα στην περιφέρεια Καλαμούν βορείως της Δαμασκού, όπως δήλωσε σήμερα πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Ο στρατός πήρε την Μααλούλα και αποκατέστησε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην πόλη. Η τρομοκρατία εξαλείφθηκε στην περιφέρεια Καλαμούν», διευκρίνισε η ίδια πηγή. Η πόλη τελούσε υπό τον πλήρη έλεγχο των ανταρτών πριν από τέσσερις μήνες.

«Η επιχείρηση αυτή σημειώνεται στο πλαίσιο της ανάκτησης του ελέγχου της περιφέρειας Καλαμούν. Πολλοί τρομοκράτες σκοτώθηκαν ενώ οι άλλοι, που διέφυγαν, καταδιώκονται», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι συριακές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «τρομοκράτης» όταν αναφέρονται στους σύρους αντάρτες και τους αντικαθεστωτικούς.

Ο έλεγχος της Μααλούλα που βρίσκεται 55 χλμ. βορείως της Δαμασκού, στον οδικό άξονα που συνδέει τη Δαμασκό με τον Λίβανο «θα ενισχύσει τον έλεγχο των σημείων διέλευσης στα σύνορα» με τον Λίβανο, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα ανέκτησαν τελευταία πόλεις κλειδιά που τελούσαν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, όπως οι Γιάμπρουντ και Ρανκούς.

Το Νοέμβριο, ο στρατός και η σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου, πιστός σύμμαχος του συριακού καθεστώτος, πραγματοποίησαν αεροπορική και χερσαία επιχείρηση για να ανακτήσουν τον έλεγχο της Καλαμούν με στόχο να εγγυηθούν την ασφάλεια σε αυτή την περιοχή που χρησίμευε ως ορμητήριο των ανταρτών.