Ανδρέας Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει σε κάποιον ιδιοκτησιακά

031212114545_5775_jpg

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής, την Δευτέρα, ξεκαθάρισε τη θέση του σχετικά με την 3η Σεπτεμβρίου και τη συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε: «Η ημέρα αυτή ως ημέρα διπλής επετείου, το Σύνταγμα του 1843, που παραχώρησε ο Όθωνας μετά από απαίτηση του λαού και η έκφραση της δημοκρατικής παράταξης μετά τη δικτατορία, το ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, μια μέρα που ανήκει σε όλα τα στελέχη, και σε έναν κόσμο που έδωσε τη ζωή του για το κόμμα αυτό και δεν ανήκει σε κάποιον ιδιοκτησιακά, είναι πολιτικό θέμα η επέτειος. Για αυτή την επέτειο εμείς θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για την αναθεώρηση του Συντάγματος και αφορούν έξι άξονες. Ούτε αντίπραξη κάνουμε σε κανέναν, είναι η μέρα της δημοκρατικής παράταξης. Δικαιούται προφανώς πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ καθώς μεταφέρει και το όνομα αλλά και όσοι έχουμε πιστέψει σε αυτό το χώρο και δεν έχουμε μετακινηθεί από αυτόν».

Όσον αφορά τις σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο είπε: «Δεν είδα (ενωτική) γραμμή πλεύσης από την πλευρά του κ. Βενιζέλου. Τα ίδια έλεγε και την περίοδο του συνεδρίου, καλούσε στελέχη να συμμετάσχουν και ταυτόχρονα διέγραφε. Διέγραψε εμένα από το ΠΑΣΟΚ επειδή είχα ιδρύσει μια πολιτική κίνηση με αυτή τη λογική. Με διέγραψε και το άκουσα από το ραδιόφωνο».

Αναφέρθηκε όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι επαναλαμβάνει τα λάθη του δικομματισμού: «Τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ την έχουμε καταγγείλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τα παλιά λάθη του δικομματισμού της μεταπολίτευσης και επαγγέλλεται ότι κατέστρεψε την Ελλάδα. Η διαχωριστική γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πολύ ευδιάκριτη. Όχι κούφια λόγια και μισόλογα ενόψει της μεγάλης του δύναμης. Αν αυτό συμβεί, τότε πολιτικά εξέλιξη δεν θα υπάρξει. Στην προοπτική των συγκλίσεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς, προφανώς δεν αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ και δεν πρέπει να αποκλειστεί από κανέναν».