Αγία Πετρούπολη: Ανατροπή; “Ο εκρηκτικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε κατά λάθος”!

Δημοσίευμα του Sputnik έρχεται να ανατρέψει τα -μέχρι τώρα- δεδομένα για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, το μεσημέρι της Δευτέρας (03.04.2017), που προκάλεσε τον θάνατο 14 ανθρώπων και τραυμάτισε άλλους 50.      

Η ρωσική ιστοσελίδα επικαλείται πηγές, που αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο ο εκρηκτικός μηχανισμός να ενεργοποιήθηκε κατά λάθος!

“Από την έρευνα διαπιστώθηκε η ταυτότητα του άνδρα” που διέπραξε την επίθεση από την οποία έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Ερευνών. “Πρόκειται για τον Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ”, προστίθεται στο ίδιο κείμενο. Η Επιτροπή έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για “τρομοκρατική ενέργεια”.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, γενετικό υλικό του Τζαλίλοφ βρέθηκε στο σακίδιο που είχε αφεθεί στον σταθμό Πλόσαντ Βαστάνια του μετρό και περιείχε έναν δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό.
«Οι εξετάσεις DNA και οι καταγραφές των καμερών παρακολούθησης μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ίδιος άνδρας που διέπραξε την επίθεση στο μετρό άφησε το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό στον σταθμό Πλόσαντ Βαστάνια”, πρόσθεσε η Επιτροπή.

Η Κρατική Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας (GKNB) του Κιργιστάν ανέφερε νωρίτερα ότι ο Τζαλίλοφ γεννήθηκε στην περιοχή του Ος, σε μια περιοχή απ’ όπου προέρχεται μεγάλος αριθμός μαχητών της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Οι αρχές του Κιργιστάν συνεργάζονται με τις αντίστοιχες της Ρωσίας στην έρευνα, διαβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της πρεσβείας της χώρας στη Μόσχα. Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας “προσέγγισαν την GKNB απευθείας και έλαβαν την επιβεβαίωση ότι γεννήθηκε εκεί (σ.σ. στο Κιργιστάν) αλλά δεν είχε ποτέ την υπηκοότητα. Όταν έγινε 16 ετών έλαβε το πρώτο διαβατήριό του εδώ (στη Ρωσία), είπε ο Γκουλμπαρσίν Μπαγιμπέτοβα.

Πηγη newsit.gr