Αυτές είναι οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο – Ποιοι θα πληρώσουν και πόσα

– “Σπάνε”, όπως όλα δείχνουν οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο
– Πίνακες με τα ποσά που θα χαθούν ανάλογα με το εισόδημα
– Κρίσιμες συναντήσεις Ντάϊσελμπλουμ – Σόμπλε και επαφές Τσακαλώτου με την τρόικα
– Παρασκήνιο και παζάρια στη Μάλτα λίγο πριν το κρίσιμο eurogroup
– Δεν θα χρειαστεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, λέει τώρα η Αθήνα

Όλα δείχνουν ότι τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί σχεδόν σε όλες τους τις λεπτομέρειες ωστόσο είναι τα πλεονάσματα τα οποία έπεσαν στο τραπέζι και προκάλεσαν εμπλοκή στις επαφές της τρόικας με την Αθήνα.

Η μάχη που γίνεται τώρα αφορά στο πότε και ποια μέτρα θα επιβληθούν και το παζάρι στο παρασκήνιο είναι μεγάλο.
Αθήνα και Βερολίνο φαίνεται ότι για ακόμη μια φορά είναι σε ανοιχτή κόντρα, ωστόσο γίνεται τις τελευταίες ώρες προσπάθεια να κλείσουν έστω τα βασικά μέτρα ώστε να ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή των θεσμών και να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.
Σύμφωνα με το bloomberg η συμβιβαστική πρόταση που βρίσκεται αυτή την ώρα στο τραπέζι περιλαμβάνει 1% του ΑΕΠ στις συντάξεις από το 2019, αλλά και την επιβολή επιπλέον φόρων 1% του ΑΕΠ από μείωση στο αφορολόγητο το 2020. Όμως αυτά μπορεί και να ισχύσουν έναν χρόνο νωρίτερα εάν μέσα στο 2018 η Ελλάδα δεν καλύψει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.
Σε κάθε περίπτωση η μείωση του αφορολόγητου στις 5.900 ευρώ και η μείωση στην προσωπική διαφορά φέρνει επί της ουσίας νέα αφαίμαξη καθώς οι μεν συνταξιούχοι θα χάσουν μια σύνταξη ενώ όλοι όσοι σήμερα έχουν αφορολόγητο θα πληρώσουν επιπλέον φόρο ίσο με έναν βασικό μισθό.

Πηγη newsit.gr