“Αυταρχική ενέργεια η σύλληψη των μαθητών”

konstantopoulou

Oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και Δημήτρης Στρατούλης χαρακτηρίζουν τις συλλήψεις και τις προσαγωγές μαθητών που έγιναν το μεσημέρι στα Προπύλαια, συλλήψεις πολιτικής σκοπιμότητας, που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά», καταγγέλοντας μια “νέα και ανεγκέφαλη αυταρχική ενέργεια σε βάρος της δημοκρατίας.”

Σε κοινή τους δήλωση, οι δύο βουλευτές πραγματοποίησαν διάβημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για το ζήτημα των προσαγωγών επισημαίνοντας ότι ο διοικητής της ΓΑΔΑ αρνήθηκε να τους συναντήσει και αφού τους κράτησαν όρθιους στην είσοδο επί μισή ώρα, τους παρέπεμψαν στον διοικητή ασφαλείας και στον αρμόδιο για τις ανακρίσεις αστυνομικό.

Οι βουλευτές ζήτησαν ακόμα την εξέταση από ιατροδικαστή των παιδιών που που χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ ενώ ζήτησαν να τους επιτρέψουν να επικοινωνήσουν με τους γονείς και δικηγόρους τους, γιατί τους είχαν αφαιρέσει τα κινητά τηλέφωνα.

“Όμως το πιο ακραίο, το πιο εξωφρενικό και το πιο παράλογο είναι ότι μεταξύ των συλληφθέντων διαπιστώσαμε ότι είναι και γερμανός τουρίστας 21 ετών, που δεν μιλάει καθόλου ελληνικά και μας είπε στα αγγλικά ότι δεν ξέρει πού τον έχουν και για ποιο λόγο, ενώ μας ανέφερε ότι τον συνέλαβαν ενώ περπατούσε στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει τον αναξιόπιστο χαρακτήρα των τυποποιημένων καταθέσεων των ανδρών των ΜΑΤ, με βάση τις οποίες κάποιες προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις”, επισημαίνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Η σημερινή αστυνομική επίθεση εναντίον της μαθητικής διαδήλωσης, των προσαχθέντων και συλληφθέντων ανηλίκων μαθητών αποτελεί μία νέα και ανεγκέφαλη αυταρχική ενέργεια σε βάρος της δημοκρατίας. Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και ο αρχηγός της αστυνομίας έχουν την αποκλειστική πολιτική ευθύνη. Ο λαός και η νεολαία με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή τους στους συλλογικούς κοινωνικούς αγώνες, θα βάλουν ένα τέλος στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου”, καταλήγουν.

 

“Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί τις δηλώσεις των δύο Βουλευτών του, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «αυταρχική ενέργεια» τις συλλήψεις όσων επιτέθηκαν σήμερα στις αστυνομικές δυνάμεις!”, αναφέρει σε απάντησή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
“Θα πρέπει όμως η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει: Είναι υπέρ της νομιμότητας ή υπέρ των επίδοξων καταστροφέων; Είναι υπέρ της ειρηνικής διαμαρτυρίας ή υπέρ της λεηλασίας;”, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.