Άδωνις: Θα πάρουν ανθρώπους στο λαιμό τους, αν δεν σταματήσουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

adwnis

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απηύθηνε έκκληση προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν την απεργία.

«Αν δεν σταματήσει η απεργία, θα πάρουν ανθρώπους στο λαιμό τους και το εγγυώμαι εγώ ότι θα γίνει» επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

Να σταματήσουν άμεσα την απεργία στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας ζήτησε επίσης ο υπουργός Υγείας από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Διορία στους γιατρούς του οργανισμού μέχρι την Τετάρτη έδωσε ο κ. Γεωργιάδης στους γιατρούς του Οργανισμού, προκειμένου να λήξουν την απεργία και να προσέλθουν στον διάλογο, διαφορετικά θα προχωρήσει στην επιτάχυνση της μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, αύριο, Παρασκευή θα έχει στα χέρια του το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης για τις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, βάσει του οποίου θα προχωρήσει η διαθεσιμότητα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Θ.Αποστολόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, κατήγγειλε την επιτροπή αξιολόγησης ως αφερέγγυα, έκανε λόγο για προσχηματική λειτουργία και προειλημμένες αποφάσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης ανταπάντησε τονίζοντας ότι προηγήθηκε διάλογος με εκπροσώπους από όλους τους κλάδους στην Υγεία και πως η μεταρρύθμιση δεν ξεκίνησε τώρα.