Άδωνις: Αφού δεν λύθηκε η απεργία, δεν υπογράφω το χαρτί

ADWNIS-giatroi

Ο  Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινές δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, δήλωσε ότι οι συνδικαλιστές απέρριψαν την πρόταση του υπουργείου να προσέλθουν σε ήρεμο διάλογο και συμπλήρωσε: “Ζητήσαμε ως ένδειξη καλής θέλησης να μας δώσουν γιατρούς μόνο για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος με τις Επιτροπές του υπουργείου Εργασίας και αρνήθηκαν- δεν θα ηττηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, αν άφηναν πέντε γιατρούς την ημέρα να πηγαίνουν εκεί”.

Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να υπογράψει χαρτί που θα εξαιρεί από το νόμο περί κινητικότητας οποιονδήποτε και κατέληξε λέγοντας ότι οι προτάσεις του υπουργείου είχαν ως προϋπόθεση να λυθεί η απεργία και εφόσον δεν υπήρξε ανταπόκριση, οι προτάσεις αυτές δεν ισχύουν.

Παράλληλα, συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου  αναμένεται να εισηγηθούν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, κατά την συνεδρίαση της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) – ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί οδηγούνται στην απόφαση αυτή, μετά την άκαρπη συνάντηση του κλάδου με τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΠΥΥ κάθε ημέρα απεργίας χάνονται περίπου 65.000 ραντεβού ασφαλισμένων.