8μηνη φυλάκιση στον Μουφτή Ξάνθης για παράβαση καθήκοντος

sinikoglou

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, καταδίκασε το Μουφτή Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, σε 8μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια το 2008, όταν ένας μουσουλμάνος πολίτης της Ξάνθης έκανε αίτηση διαζυγίου από τη Μουφτεία, η οποία ωστόσο δεν εκδόθηκε παρά μόνο πριν από μερικές ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως κατέθεσε στην αίθουσα του Δικαστηρίου ο κ. Σ.Μ. ο οποίος έκανε το 2008 την αίτηση διαζυγίου και ζήτησε την κηδεμονία των παιδιών του, παρά τις διαρκείς οχλήσεις του, το διαζύγιό του εκδόθηκε μόλις στις αρχές του Οκτωβρίου του 2013.

« Τόσα χρόνια ταλαιπωρούμαι. Δεν ξέρω γιατί δεν είχε εκδοθεί η απόφαση. Αυτό που μου έλεγαν είναι ότι δεν αναγνωρίζεται ο γάμος μου», σημείωσε ο Σ.Μ.

Ο κατηγορούμενος κ. Σινίκογλου, απουσίαζε από την αίθουσα του Δικαστηρίου και εκπροσωπήθηκε από την συνήγορο υπεράσπισης του.
Σύμφωνα με την συνήγορο του Μουφτή, υπήρχε μια ασάφεια αναφορικά με το εάν ο Μουφτής ήταν αρμόδιος να εκδώσει μια τέτοια απόφαση και πως ανέμενε σχετική δικαστική απόφαση.
Επιπλέον, ανέφερε πως ο γάμος δεν είχε καταχωρηθεί στη Μουφτεία και ως εκ τούτου ήταν ανύπαρκτος.

Πάντως, όλα αυτά τα χρόνια ο Σ.Μ. απέκτησε νέα σύντροφο με την οποία συζεί ενώ έχει αποκτήσει και παιδί το οποίο αναγνώρισε εξωδικαστικά.