Ισπανία: Η ακτοφυλακή διέσωσε 53 μετανάστες στα ανοικτά της Ανδαλουσίας

italia-paranomoi-metanastes-ploio-lampentouzaΤην διάσωση 53 μεταναστών που βρίσκονταν πάνω σε αυτοσχέδιο σκάφος στα χωρικά ύδατα μεταξύ της Ανδαλουσίας και της ακτής του Μαρόκου, ανακοίνωσαν οι ισπανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην Μοτρίλ, πόλη στην Ανδαλουσία.

Η ισπανική ακτοφυλακή, ανακοίνωσε ότι: «διασώθηκαν 53 άτομα πάνω σε ένα αυτοσχέδιο σκάφος» και πρόσθεσε πως η επιχείρηση έγινε κοντά στο νησί Αλμποράν στα νερά της Μεσογείου που χωρίζουν την Ισπανία από το Μαρόκο.

Παρά τον κίνδυνο, πολλοί αφρικανοί μετανάστες δοκιμάζουν να περάσουν από την ακτή του Μαρόκου στην Ισπανία πάνω σε φουσκωτά σκάφη. Μάλιστα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, εντοπίστηκαν μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 16ης Σεπτεμβρίου του 2013, 1.396 άνθρωποι ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στις ισπανικές ακτές.

Μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 περίπου 3.000 παράνομοι μεταναστών προσπάθησαν να διασχίσουν το θύλακα Μελίγια, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας, εκ των οποίων το 77% συνελήφθηκε. Την ίδια περίοδο του 2012 άλλοι 1.610 μετανάστες είχαν κάνει το ίδιο.