500 ευρώ ζήτησε υπάλληλος του ελληνικού προξενείου Σμύρνης στους συγγενείς του 53χρονου καθηγητή

NEKROSRODOS

Οι συγγενείς του 53χρονου καθηγητή Αγγλικών, Κώστα Αργυρόπουλου βρέθηκαν αντιμέτωποι με την προσωποποίηση της ελληνικής γραφειοκρατίας και μάλιστα επί τουρκικού εδάφους. Η σορός του εκπαιδευτικού που αγνοούνταν επί τρεις ημέρες λόγω της θεομηνίας στη Ρόδο, τελικά  ξεβράστηκε στα τουρκικά παράλια.

Ο Δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ο οποίος συνόδευσε τα αδέλφια του νεκρού καθηγητή στην Τουρκία για να τους διευκολύνει με τις διαδικαδίες αναγνώρισης για παραλαβής της σορού αποκαλύπτει “το ελληνικό προξενείο της Σμύρνης ζήτησε από τα ημιλιπόθυμα αδέλφια αμέσως μετά την αναγνώριση της σορού 500 ευρώ”.

“Ήρθαν τα αδέλφια του νεκρού από τα Τρίκαλα μέσα στον πόνο τους και η υπάλληλος ζήτησε 500 ευρώ για το φέρετρο. Δεν ντράπηκε ουτε την αδελφη του θύματος που προσπαθουσαμε να τη συνεφέρουμε καθώς ειχε λιποθυμήσει μετά την αναγνώριση τη σορού. Το τουρκικό κράτος έκανε τα παντα να μας βοηθήσει. Παρακάμψαμε γραφειοκρατία 15 ημερών για να πάρουμε αυθημερόν τη σορό, μας βοήθησαν στα πάντα και ζητά η υπάλληλος του ελληνικού προξενείου της Σμύρνης, που υποτίθεται οτι είμαστε και ευρωπαϊκό κράτος, τα 500 ευρω; Αποδείξαμε πόσο γελοίο κράτος είμαστε, ντροπή!”

Τελικά, τα αδέλφια του άτυχου εκπαιδευτικού έδωσαν τα χρήματα παρά τις ενστάσεις και τις φωνές του Δημάρχου Σύμης για την απαράδεκτη αντιμετώπιση από την πλευρά του ελληνικού κράτους.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ΄ταν ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για αυτό το απίστευτο περιστατικό αποφάσισε να επιστρέψει το ποσό των 500 ευρώ στους συγγενείς του άτυχου θύματος της θεομηνίας που έπληξε το νησί της Ρόδου.