167 βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική στα υποβρύχια

aporrifthike-i-protasi-systasis-exetastikis-gia-ta-ypovrychia

Από τις 287 στον σύνολο ψήφους, οι 167 ήταν κατά της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παραχώρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε ιδιώτες.(των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Α. Λοβέρδου και Χρ. Αηδόνη,).

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 120 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη ΧΑ, το ΚΚΕ, τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές καθώς και η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη.

Τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής έλειπαν απο την ψηφορορία, οι οποίοι βρίσκονται στον Κορυδαλλό, ενώ απουσίαζε και ο κ. Ματθαιόπουλος, επίσης από τη Χρυσή Αυγή.

Ακόμη, έλειπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, ενώ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαία και η απουσία του Μίμη Ανδρουλάκη αν και πλέον δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, αλλά και δύο βουλευτές του κόμματος, οι κ.κ. Ρεπούση και Ξηροτύρη έλειπαν επίσης από την ψηφοφορία.

Μαραθώνια και σκληρή ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα των υποβρυχίων στην Βουλή.