14 περιφερειακά αεροδρόμια: Η μεγάλη επένδυση που θα απογειώσει την Ελλάδα

Mε μια λαμπρή εκδήλωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάστηκαν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία αλλάζουν την εικόνα της χώρας και δίνουν το έναυσμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης της εταιρείας Fraport Greece, μια κοινή εταιρεία της Fraport Γερμανίας και του Ομίλου Κοπελούζου, η οποία παρέδωσε τα αεροδρόμια 3 μήνες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τον θαυμασμό του για το έργο και ειδικά για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι το μεγαλύτερο από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμιο και το δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα, τονίζοντας πως «σήμερα είναι μία ημέρα πραγματικά ξεχωριστή για τη Θεσσαλονίκη και για την Ελλάδα, καθώς βρισκόμαστε εδώ για να υποδεχτούμε τον ανακαινισμένο αερολιμένα Μακεδονία. Τον ολοκαίνουργιο αερολιμένα, αφού έχουν όλα άλλη μορφή

Από τις περισσότερες πύλες, τους πολλούς νέους εμπορικούς χώρους, το αεροδρόμιο Μακεδονία διπλασιάστηκε και ανακαινίστηκε στο σύνολό του, όπως και τα υπόλοιπα 13 αεροδρόμια τα οποία ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους».

Οι τεράστιες προοπτικές της επένδυσης

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως: «Η επένδυση της Fraport μόνο εδώ στη Θεσσαλονίκη έφτασε τα 100 εκατ. ευρώ και ολοκληρώθηκε νωρίτερα. Καθώς η δυναμικότητά του θα φτάνει πλέον τα 10 εκατ. επιβάτες, οι προοπτικές του θα είναι τεράστιες. Όπως τεράστιες θα είναι και οι προοπτικές της Θεσσαλονίκης που αποκτά πλέον το αεροδρόμιο που της αξίζει. Είναι μία συνολική επένδυση ύψους 440 εκατ. ευρώ που αλλάξει πλήρως τα δεδομένα σε 11 νησιά μας και σε 3 ηπειρωτικούς προορισμούς. Προσφέροντας έσοδα στα δημόσια ταμεία, νέες θέσεις εργασίας, καλύτερη εξυπηρέτηση και καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους».

Υπόδειγμα παραγωγικής σύμπραξης κράτους ιδιωτών

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Η επένδυση αυτή αποτελεί ένα υπόδειγμα παραγωγικής σύμπραξης κράτους και ιδιωτών. Όσο αυξάνεται η επιβατική κίνηση αναμενόμενα θα ακολουθήσει και η μείωση του κόστους της. Μιλάμε για μία επένδυση που αφορά πολλαπλά τη χώρα. Ξέρουμε ότι οι διάφορες μορφές αξιοποίησης των ιδιωτικών πόρων αποδίδουν στην πράξη. Η επένδυση διπλασίασε την απασχόληση με χιλιάδες θέσεις και θα αυξήσει σημαντικά την κίνηση των επισκεπτών σε πολλούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω περισσότερα αεροπλάνα να προσγειώνονται και να απογειώνονται στα αεροδρόμιά μας. Τέτοια θετικά μηνύματα συμπράξεων κράτους και ιδιωτών φτάνουν από όλα τα πεδία των ιδιωτικοποιήσεων, από τον ΟΛΠ σε σύμπραξη με την Cosco, από τα 14 αεροδρόμια στη σύμπραξη με τη Fraport. Είναι καιρός ο καθένας στη χώρα μας να βρει το ρόλο του. Οι επενδυτές να προσφέρουν τα κεφάλαια και το κράτος την αξιοποίησή τους. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη εξελίσσονται μεγάλα έργα με τη σύμπραξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων, το μετρό, η ανάπλαση της ΔΕΘ, το γήπεδο της Τούμπας, νέα σχολεία κ.ά.».

Η ευχή για το πιο ψηλό ταξίδι της χώρας

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν με μεράκι και επαγγελματισμό για να φέρουν εις πέρας ένα εξαιρετικά σύνθετο έργο, διότι τα έργα αυτά εξελίσσονταν, ενώ τα αεροδρόμια βρίσκονταν σε λειτουργία. Για να μιλήσουμε και στη γλώσσα των αερομεταφορών, η οδηγία από τον πύργο ελέγχου της κυβέρνησης είναι μία: “Να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα, χωρίς να πετάμε στα σύννεφα“. Καλορίζικα τα νέα αεροδρόμια, να είναι πάντα γεμάτα ζωή αλλά κυρίως πάντα με χαμογελαστούς και ασφαλείς επισκέπτες και εργαζόμενους».

www.newsbeast.gr