1,3 εκατ. από τους 5,5 εκατ. πολίτες έχουν προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας 2014

pinakides

Μέχρι σήμερα έχουν προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας 2014 περίπου 1,3 εκατομμύριο φορολογούμενοι.

Περίπου 165.000 πολίτες έχουν επισκεφθεί την τελευταία εβδομάδα σε καθημερινή βάση τις τράπεζες, προκειμένου να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Από το σύνολο των 5,5 εκατομμυρίων βεβαιώσεων έχουν πληρωθεί μέσω τραπεζών 1,3 εκατομμύρια βεβαιώσεις, όταν προ εβδομάδος ο σχετικός αριθμός των βεβαιώσεων ήταν 385.000. Έτσι, το ποσοστό εκείνων που έχουν προμηθευτεί τα τέλη διαμορφώνεται από το 7% του συνόλου στις 11 Δεκεμβρίου, στο 25% σήμερα.

Αισιοδοξία επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ότι η διαδικασία καταβολής των τελών θα ολοκληρωθεί ομαλά μέχρι την καταληκτική διορία της 31ης Δεκεμβρίου 2013.

Εκτιμάται από τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ότι η πλειοψηφία των πολιτών θα καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας στο τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρουν την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου αναμένεται ο αριθμός των πληρωμών προς τις τράπεζες να διπλασιασθεί σε ημερήσια βάση από τις 165.000 βεβαιώσεις στις 320.000.

Τα ίδια στελέχη προειδοποιούν ότι όσοι φορολογούμενοι είναι εκπρόθεσμοι θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο των τελών εις διπλούν, ήτοι η επιβάρυνση για τους φορολογουμένους αυτούς θα ανέλθει από 44 ευρώ έως και 2.640 ευρώ ανάλογα τον κυβισμό του οχήματος.

Τη δυσκολία στους φορολογούμενους για την καταβολή τελών κυκλοφορίας αναγνωρίζει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς μέσα σε ένα μήνα καλούνται να καταβάλουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, τον ΦΑΠ 2013 και τα τέλη κυκλοφορίας. Μάλιστα, οι περισσότεροι των φορολογουμένων που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα αναμένουν το Δώρο Χριστουγέννων προκειμένου να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.