Ύδρα: Χωρίς ρεύμα ακόμα, δεν βρίσκουν τη βλάβη!

Από τις 05:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (26.08.2018), δηλαδή, περισσότερες από 24 ώρες πια, η Ύδρα παραμένει βυθισμένη στο σκοτάδι. Και όχι μόνο αυτό. Επειδή η μονάδα αφαλάτωσης που υπάρχει στο νησί λειτουργεί με ρεύμα, μοιραία το νησί δεν έχει ούτε νερό!

Το μπλακ άουτ που βύθισε την Ύδρα στο σκοτάδι προκάλεσε απίστευτη ταλαιπωρία για κατοίκους, επαγγελματίες και τουρίστες. Υπήρξαν πληροφορίες ακόμη και για ένταση στο λιμάνι, όταν το βράδυ της Κυριακής εκατοντάδες άνθρωποι θέλησαν να φύγουν από το νησί.

Ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κουκουδάκης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (27.08.2018), στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ έκανε γνωστό ότι από τις 03:00 τα ξημερώματα το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ύστερα από αίτημά του και εισήγηση της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

Όπως είναι λογικό, στο νησί υπάρχει αναστάτωση και ανησυχία. Εκτίμησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ότι αν μέχρι το μεσημέρι λειτουργήσουν οι δυο γεννήτριες που έφτασαν στις 03:00 τα ξημερώματα με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, θα επανέλθει η κανονικότητα στο νησί. Οι γεννήτριες θα τεθούν σε λειτουργία κατά τις 10:00 το πρωί.

Ο δήμαρχος της Ύδρας διέψευσε (τόσο στον ΣΚΑΙ όσο και στον ΑΝΤ1) ότι υπήρξαν επεισόδια και αψιμαχίες στο λιμάνι του νησιού το βράδυ της Κυριακής και τόνισε ότι ο δήμος θα κινηθεί νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ. «Διαψεύδω κατηγορηματικά τα περί αψιμαχιών στο λιμάνι. Ζητάω κατανόηση και συμπαράσταση. Δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό με αψιμαχίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, σε νέα ανακοίνωσή του τα ξημερώματα, το ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε ότι στην Ύδρα αποστέλλονται γεννήτριες προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η ηλεκτροδότηση του νησιού.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες Κυριακή 26 Ιουλίου 2018, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών  Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους.

Το πρωί της Δευτέρας βγήκε ανακοίνωση από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας με την οποία κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί της Ύδρας

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε το Δήμο Ύδρας της Περιφέρειας Αττικής, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώθηκε την 26-08-2018.

Υπουργείο Ναυτιλίας: Όλα βαίνουν καλώς…

Με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο για προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες από και προς την Ύδρα, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενημερώνει ότι:
1. Όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς την Ύδρα διεξήχθησαν χθες, Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, κανονικά. Σε καμία περίπτωση δεν διαταράχθηκαν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες. Εξυπηρετήθηκαν όλοι οι επιβάτες που ζήτησαν να μετακινηθούν. Το ίδιο ομαλά θα διεξαχθούν και τα δρομολόγια σήμερα, Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018.
2. Πρόβλημα παρατηρήθηκε μόνο στα ταξιδιωτικά πρακτορεία όπου, λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, το προσωπικό ήταν αναγκασμένο να εκδώσει τα εισιτήρια με χειρόγραφο τρόπο. Παρ’ όλα αυτά δεν υπήρξε ούτε ένας επιβάτης που να επιδίωξε να μετακινηθεί και να μην το κατάφερε.
3. Ο Δήμαρχος της Ύδρας δεν ζήτησε έκτακτη δρομολόγηση πλοίων.
4. Το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ύδρας, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, βρίσκεται διαρκώς σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του λιμανιού και στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
5. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι σε διαρκή επικοινωνία,ακόμα και ως αυτή την ώρα, με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτη Ράπτη, με τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη και με τον Λιμενάρχη Ύδρας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Μανδαλάκη Γεώργιο.
6. Με εντολή του κ.Κουρουμπλή προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αποστέλλεται στην Ύδρα, το Π.Α.Θ. 090 »ΓΑΥΔΟΣ», με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Ύδρας, καθώς και την περαιτέρω εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πηγή : newsit.gr