Χωρίς ενεργό μέτωπο οι φωτιές στην Κερατέα – Φόβος για αναζωπυρώσεις – Απεγκλωβίστηκαν 165 άνθρωποι!

Σε ύφεση, χωρίς ενεργό μέτωπο, είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες (09.09.2020) στην Κερατέα και έφτασε έως την Ανάβυσσο, προκαλώντας εκκενώσεις οικισμών.

Χθες κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς στην Κερατέα, απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο 165 άνθρωποι! Η Άμεση Δράση που έφτασε στις περιοχές που καίγονταν απεγκλώβισε και μετέφερε σε ασφαλές μέρες 65 ανθρώπους, ενώ άνδρες της Ασφάλειας, κυρίως της Νοτιοανατολικής Αττικής, απεγκλώβισαν και μετέφεραν σε ασφαλές μέρος 101 ανθρώπους!

Σε ύφεση είναι και η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ και στον Άγιο Κωνσταντίνο στην Κερατέα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο ούτε και κίνδυνος για σπίτια, όμως εξαιτίας του αέρα υπάρχει φόβος για αναζωπυρώσεις.

Οι όποιες μικρές αναζωπυρώσεις, για την ώρα, σε διάφορά σημεία, αντιμετωπίζονται άμεσα από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή και οι οποίες έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη όλη τη νύχτα κόντρα στις φλόγες, αλλά και τους δυνατούς ανέμους.

Μέχρι το πρωί της Πέμπτης (10.09.2020) επιχειρούσαν στην περιοχή 185 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ δεν χρειάζεται πλέον να συνδράμουν εναέρια μέσα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποκαταστάθηκε πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου και στις οδούς Λαυρίου, Αγίας Ειρήνης.