Υπέρ του ευρωομολόγου Τσίπρας και Μπόργιανς – Είχαν τηλεφωνική επικοινωνία

Η αντιμετώπιση του κορονοϊού και η οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος SPD στη Γερμανία, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού πολιτικού υπέρ του ευρωομολόγου, τονίζοντας τη σημασία που έχει η έγκαιρη θέσπισή του, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την ΕΕ και τη συνοχή της.

Αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τη σύσταση του Ταμείου Ανάκαμψης και την ισπανική πρόταση, ενώ συμφώνησαν «στη σημασία προώθησης προοδευτικών πολιτικών που δεν θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί η κρίση ως νέα αφορμή για την αναδιάρθρωση της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Τέλος, συμφώνησαν να πραγματοποιηθούν τηλεδιασκέψεις κατά την επόμενη περίοδο, για ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία μεταξύ των επιτελείων των δύο κομμάτων, με σκοπό την ενίσχυση των προοδευτικών μετώπων για κοινές διεκδικήσεις στην Ευρώπη.

Πηγή : newsit.gr