Τσίπρας σε δημοσιογράφους: Τζετ λαγκ παιδιά!

Ο κ. Τσίπρας μίλησε στους έλληνες δημοσιογράφους αναφερόμενος στα όσα συζητήθηκαν στην Σύνοδο Κορυφής η οποία ακολούθησε το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

«Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τον μετασχηματισμό και το μέλλον της Ευρώπης, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το Brexit και το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και τη σχέση ΕΕ-Τουρκίας» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Όπως τόνισε, μαζί με τους ομολόγους του της Ιταλίας και της Ισπανίας κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τις προσφυγικές ροές. Για την Τουρκία σημείωσε ότι αποφασίστηκε να κρατήσει η Ευρώπη μία στάση ψύχραιμη αλλά αυστηρή απέναντι στην Άγκυρα, αναφορικα με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Οι αλλαγές στην Ευρώπη πρέπει να γίνουν με τη συμμετοχή των πολιτών, «η είδηση είναι ότι μέχρι τον Ιούνη, παρά τις διαφωνίες μας, πρέπει να πάρουμε απόφασεις», είπε επίσης ο πρωθυπουργός. Επανέλαβε ότι όλοι έχουν καταλάβει πως εάν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε.

Σχετικά με το Brexit, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αναγνωρίστηκαν σημαντικά βήματα, αλλά ακόμη έχουν να γίνουν πολλά. Όπως πρόσθεσε, «η στάση μας απέναντι στον βρετανικό λαό δεν είναι τιμωρητική», «μας ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα».

Ολοκληρώνοντας τις μακροσκελείς δηλώσεις και ενώ οι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να κάνουν ερωτήσεις ο κ. Τσίπρας με χαμόγελο τους είπε: «Τζετ λαγκ παιδιά!»

Πηγή : newsit.gr