Το Open Arms αναζητεί ασφαλές λιμάνι για 265 μετανάστες που διέσωσε στη Μεσόγειο

Το πλοίο Open Arms, το οποίο διέσωσε 265 μετανάστες από πλεούμενα στη Μεσόγειο τις τελευταίες ημέρες, αναζητεί πλέον ασφαλές λιμάνι για να τους αποβιβάσει. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά διασώθηκαν ενώ επέβαιναν σε ξύλινες βάρκες ανοικτά τα Λιβύης.

Το σκάφος επιδιώκει να λάβει άδεια για να ελλιμενιστεί στην Ιταλία, αλλά δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη έγκριση γι’ αυτό. Απέχει περίπου εκατό χιλιόμετρα από το νησάκι Λαμπεντούζα. Το σκάφος Open Arms αναχώρησε από την Ισπανία λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ξεκινώντας νέα αποστολή έρευνας και διάσωσης στην κεντρική Μεσόγειο.

Mια πρώτη ομάδα 169 μεταναστών διασώθηκε την Πρωτοχρονιά, η δεύτερη ομάδα άλλων 96 ανθρώπων διασώθηκε το Σάββατο. Πολλοί από τους ανθρώπους που διασώθηκαν είναι υπήκοοι Ερυθραίας, διευκρίνισε την Κυριακή (3/1) εκπρόσωπος της ισπανικής ΜΚΟ στο οποίο ανήκει χθες Κυριακή.

Σημειώνεται ότι αξιωματούχοι στην Ιταλία προσπαθούν να αποθαρρύνουν τις αποστολές του είδους τα τελευταία χρόνια, καθώς υποστηρίζουν πως αυξάνουν τις πιθανότητες να αναχωρούν μετανάστες από την Αφρική.

www.newsit.gr