Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα πει ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη

Αλλεπάλληλες συσκέψεις γίνονται στην Κουμουνδούρου ενόψει της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη. Τα στελέχη του κόμματος επεξεργάζονται το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο βασίζεται πάνω στην  νέα πραγματικότητα της εποχής του κορονοϊού.

Οι προτάσεις που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum θα έχουν ως βασικό άξονα την έξοδο από την κρίση που διανύει η ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Δίνοντας μάλιστα το περίγραμμα των προτάσεων που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη, ο εκπρόσωπος τύπου Νάσος Ηλιόπουλος είπε: “Κανένας Έλληνας πολίτης δεν περιμένει από εμάς μια στείρα κριτική της κυβέρνησης ή μια απλή περιγραφή της δυσκολίας που βιώνουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα παρουσιάσει άμεσα μέτρα ώστε να θωρακίσουμε την ελληνική κοινωνία και τον λαό,  μέτρα που αφορούν την υγεία, την παιδεία, τη στήριξη της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας”.

Μάλιστα ο Νάσος Ηλιόπουλος, επέκρινε το γεγονός ότι “η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου η κυβέρνηση επιλέγει να μην δώσει μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, αλλά ουσιαστικά παρέχει μόνο μορφές δανεισμού προς τις ΜμΕ, όταν το 60% εξ’ αυτών δεν έχει πρόσβαση καν στις τράπεζες”, ενώ υπογράμμισε πως “με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη  αυτή την εβδομάδα έγινε νόμος του κράτους η απλήρωτη εργασία”.

“Εμείς ζητάμε να επιδοτηθεί η εργασία -όχι οι αναστολές συμβάσεων, η εκ περιτροπής εργασία και η ανεργία”, αντιπαρέβαλε.

Στο μεταξύ, άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ και για τη διαχείριση της πανδημίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η ελληνική κοινωνία, με την ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα των συμπολιτών μας”.

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας στις αναφορές του για το θέμα της πανδημίας θα κάνει κριτική στις κινήσεις που έκανε η κυβέρνηση μετά τη λήξη της καραντίνας προκειμένου να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Θα επισημάνει μάλιστα ότι η «πρώτη δουλειά που είχε να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά το lockdown ήταν η ενίσχυση του ΕΣΥ, που δυστυχώς τώρα τρέχει με 5.000 λιγότερους εργαζομένους από πέρυσι, ενώ στην Αττική που έχουμε και το πιο έντονο πρόβλημα υπάρχουν μόνο 22 κενές κλίνες ΜΕΘ».

Ακόμα θα επισημάνει ότι «δεν είναι, μόνο το πρόσφατο φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία που καταδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά μια συνολική ανικανότητα και ανευθυνότητα που ‘κουμπώνει’ και με οικονομικές αδυναμίες», ενώ για τα σχολεία  θα πει ότι »ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε το άνοιγμά τους παίζει τη δημόσια υγεία στα ζάρια».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία για την κακή οργάνωση των σχολείων. Θα αναφερθεί στο γεγονός ότι «έχουμε 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με πέρυσι, τάξεις με περισσότερους μαθητές και κανένα τεστ».

Σε ό,τι αφορά στα εθνικά θέματα, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στην επίσκεψη Ζάεφ στην Ελλάδα, προσδοκώντας έτσι να αναδείξει την ανακολουθία της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα.

Σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά θα θέσει τρείς προτεραιότητες.

www.newsit.gr