Ταξίδι στην πόλη των «ερυθρών ανθρώπων»

Η πρωτεύουσα της πολιτείας Οκλαχόμα ιδρύθηκε μόλις το 1889 και το όνομά της προέρχεται από τις λέξεις της γλώσσας των Τσοκτάου «okla» και «humma», που σημαίνουν «ερυθροί άνθρωποι».

Η Οκλαχόμα Σίτι οφείλει τον πλούτο της στο πετρέλαιο και προσφέρει ενδιαφέρουσες επιλογές για τον ταξιδιώτη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο National Cowboy and Western Heritage, με συλλογές έργων τέχνης των ιθαγενών Αμερικανών, αντικείμενα των καουμπόυς και εκθέματα παλιών όπλων.

Στις 19 Απριλίου του 1995 η πόλη δέχθηκε βομβιστική επίθεση στην οποία πέθαναν 168 άνθρωποι. Το εθνικό μουσείο και μνημείο τιμά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι βοτανικοί κήποι Myriad απλώνονται σε μια έκταση 15 στρεμμάτων με μονοπάτια για περπάτημα και παιδικούς κήπους. Στο μουσείο Μπάντζο θα μάθει κανείς για το παραδοσιακό μουσικό όργανο και το Red Dirt Music, το μουσικό είδος που γεννήθηκε στην Οκλαχόμα. Για τους φίλους του μπάσκετ, είναι η έδρα της ομάδας του NBA Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

oklaxomamapΟκλαχόμα / Αμερική

Διαφορά ώρας: 8 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 17 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα μέσω Μονάχου και Σικάγο και 17 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Σικάγο.ΟΚΛΑΧΟΜΑΟΚΛΑΧΟΜΑ

ΟΚΛΑΧΟΜΑΟΚΛΑΧΟΜΑΟΚΛΑΧΟΜΑΟΚΛΑΧΟΜΑΟΚΛΑΧΟΜΑ

ΟΚΛΑΧΟΜΑ

Πηγή : newsbeast.gr