Σύνοδος Κορυφής: Μέρες ’15 στις Βρυξέλλες και… δημοσιογράφοι κοιμούνται παντού!

Άλλη μια Σύνοδος Κορυφής που τραβάει για… (πολλές) ώρες. Άλλος ένας Γολγοθάς για τους ανταποκριτές που καλύπτουν τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στις Βρυξέλλες οι δημοσιογράφοι ξαναζούν μέρες… ’15.

Και τότε Ιούλιος ήταν όταν μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το μέλλον της Ελλάδας.

Τότε, κατά δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, η διαπραγμάτευση κράτησε 17 ώρες. Και από την ώρα που έφτασε 5 τα ξημερώματα (ώρα Βρυξελλών) και οι 28 ηγέτες των κρατών μελών της Ε.Ε. δεν μπορούσαν να βρουν κοινό τόπο για τον διάδοχο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν, προέκυψε η εύλογη απορία: θα «σπάσει» το… ρεκόρ της Ελλάδας;

Ο επικεφαλής του γερμανικού ARD στις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας το αδιέξοδο στις Βρυξέλλες για τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν, σχολίασε πως «τέτοια ώρα, ακόμη και η ελληνική κρίση είχε λυθεί».

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 – Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 και στις Βρυξέλλες μοιάζει σαν να μην πέρασε μια μέρα! Η Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα είχε ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου και τελείωσε στις 13 του μήνα. Κάπως έτσι και η συνεδρίαση για τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου και… συνεχίζει αν και έχει αλλάξει ο μήνας.

Οι δημοσιογράφοι ξεροσταλιάζουν στην αίθουσα τύπου. Και περιμένουν να βγει λευκός καπνός από το ευρωπαϊκό συμβούλιο. Και περιμένουν. Και περιμένουν. Μέχρι που κάποιοι δεν άντεξαν.

Άλλοι, ξάπλωσαν στο πάτωμα να πάρουν έναν υπνάκο. Άλλοι έβαλαν τις ειδικές καλύπτρες στα μάτια τους και έγειραν πάνω στα πληκτρολόγια.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Και όλοι, ξύπνιοι ή κοιμισμένοι, ακόμα… περιμένουν!

Πηγή : newsit.gr