ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση με τον κορονοϊό

Για προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης στο θέμα της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται στο όριο της απώλειας ελέγχου, κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενα στα νέα μέτρα για τον κορονοϊό.

Ο τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι «η λήψη έκτακτων μέτρων στην Αττική μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων με SARS-CoV-2  και του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών, αναδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προβληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας μετά το «άνοιγμα»  της οικονομίας και του τουρισμού.

Προσέθεσε πως “επειδή δεν «μείναμε ασφαλείς» λαμβάνονται επιπλέον περιοριστικά μέτρα και όχι επειδή τα πάμε καλύτερα από το 1ο κύμα, όπως μας είπε με θράσος ο κ. Μητσοτάκης”.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενισχυμένη και αποκεντρωμένη επιδημιολογική επιτήρηση και παρέμβαση, σε συνεργασία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας με τις δημόσιες δομές ΠΦΥ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς-επαγγελματικούς φορείς.

Αναφερόμενα μάλιστα στην διαχείριση της νέας φάσης επισημαίνουν ότι “μόνο με επιστημονική τεκμηρίωση, καλή εκτίμηση του κινδύνου, διαφάνεια,  υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και επαρκή προετοιμασία του ΕΣΥ, μπορεί να υπάρξουν κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις”.

Οι ίδιοι άνθρωποι τόνιζαν ακόμα ότι  το στοιχείο της τοπικότητας είναι σημαντικό για στοχευμένα και δραστικά μέτρα Δημόσιας Υγείας, κάτι που προφανώς είναι δύσκολο  να γίνει σε επίπεδο Δήμων του Λεκανοπεδίου και είναι πιο εφικτό σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων ή μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων.

“Πανδημία αναθέσεων με αδιαφανείς όρους”

Στο θέμα που προέκυψε στα σχολεία με τις μάσκες και αλλά και στην γενικότερη αντιμετώπιση του θέματος του δεύτερου κύματος της πανδημίας αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

«Έχουμε λοιπόν: παλαιότερα την φαρσοκωμωδία με τα περίφημα voucher και τα “Σκόιλ Ελικικού“. Τώρα έχουμε αυτές τις υπερμεγέθεις μάσκες τις οποίες θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσουμε, τις απόκριες. Έχουμε τον Υπουργό να φάσκει και να αντιφάσκει.

Έχουμε τα λεωφορεία που ξαφνικά -ενώ γνωρίζαμε το πρόβλημα- πήγαιναν με στοιβαγμένο κόσμο και αραιά δρομολόγια. Έχουμε τα αεροπλάνα που είχαν 100% πληρότητα παρά τα αντιθέτως λεγόμενα.  Έχουμε τουριστική πολιτική που άλλα προέβλεπε ως προς το υγειονομικό πρωτόκολλο για την είσοδο από τη μία χώρα ή την άλλη, άλλα προέβλεπε αν ερχόσουν με αεροπλάνο ή με αυτοκίνητο και έχουμε και την αύξηση των επιβατών στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.  Εγώ βλέπω μία “πανδημία” αναθέσεων με αδιαφανείς όρους.»

www.newsit.gr